D-BOX 3D: Wat Is Het In De Bioscoop

Inhoudsopgave:

D-BOX 3D: Wat Is Het In De Bioscoop
D-BOX 3D: Wat Is Het In De Bioscoop

Video: D-BOX 3D: Wat Is Het In De Bioscoop

Video: D-BOX 3D: Wat Is Het In De Bioscoop
Video: Как пользоваться креслами D-Box. 2024, April
Anonim

We gaan allemaal naar de film. Gelukkig is het nu makkelijk geworden. Je kunt nog thuis zitten, een stoel reserveren via internet, een kaartje kopen en over minimaal vijf minuten naar de bioscoop komen. Tegenwoordig zijn formaten als 3D en 4D enorm populair, maar weinig mensen weten wat D-BOX 3D-technologie is.

De kijker kijkt naar een film met D-BOX-technologie
De kijker kijkt naar een film met D-BOX-technologie

Als je een echte filmfan bent en minimaal één keer per week naar de bioscoop gaat, moet je zeker geïnteresseerd zijn in een nieuwe ontwikkeling in de filmindustrie. Het heet D-BOX 3D en wordt tot nu toe alleen gebruikt in de Kinomax-bioscoopketen.

Deze technologie is ontwikkeld en geïmplementeerd door Canadese computerwetenschappers die bij D-BOX Technologies werken. Deze uitvinding helpt om het realisme te voelen van wat er op het scherm gebeurt. Het wordt gepresenteerd in de vorm van een stoel, die zijn locatie kan veranderen in overeenstemming met wat er op het scherm gebeurt. In de uitgestrektheid van de Russische filmindustrie verscheen deze technologie nog niet zo lang geleden, maar de populariteit groeit elke maand.

Hoe technologie werkt

D-BOX 3D is gebaseerd op een krachtige processor die de bewegingen van de stoel kan afstemmen op wat er op het scherm gebeurt. Afhankelijk van wat er gebeurt, kan de stoel trillen, kantelen en draaien. Om de stoel te laten werken, moet je er een audiokabel op aansluiten. Vervolgens detecteert de processor het geluidsspoor en stuurt een signaal naar het stoelmechanisme voor de juiste actie. Deze acties zullen zoveel mogelijk overeenkomen met wat er op het scherm gebeurt, wat zal helpen om de kijker volledig onder te dompelen in de plot van de film en hem te laten inleven in de personages.

Beeld
Beeld

Koreaanse ontwikkelaars zijn zelfs nog verder gegaan. Ze besloten om deze stoelen te upgraden naar 4D-formaat. Toegegeven, dit proces is erg arbeidsintensief en kostbaar. Hiervoor wordt de film naar Korea gestuurd, waar hun specialisten het gaan aanpassen tot innovatieve stoelen. Dan zal de stoel tijdens de sessie niet alleen bewegen, maar ook geuren en spuitvloeistof afgeven. Momenteel is deze technologie uiterst zeldzaam. De laatste film die volledig is aangepast voor deze technologie heet "Spy Kids 4D".

Beeld
Beeld

Voordelen en basisprincipes van technologie

Russische experts noemen deze technologie een attractie. Een persoon neemt deel aan het opzetten van elke stoel in de bioscoop. Dit is wat de kijker in staat stelt om wat er op het scherm gebeurt als realiteit te beschouwen en mogelijke mislukkingen te minimaliseren. Dit is de belangrijkste factor waar ontwikkelaars trots op zijn.

De D-BOX 3D is gebaseerd op een hydraulisch mechanisme, dat een levensduur heeft van meerdere decennia. Het is niet nodig om de stoelen elke keer na een sessie te controleren en lange pauzes te nemen uit angst voor hun prestaties.

Beeld
Beeld

In zo'n stoel zitten veel zeer gevoelige sensoren die nauwkeurig kunnen reageren op wat er in de film gebeurt. De bewegingen zijn scherp, plotseling en tegelijkertijd soepel, waardoor kinderen en toeschouwers met vestibulaire stoornissen zich op hun gemak voelen. Zo kunt u echt kijkplezier beleven.

Gebruiksvoorwaarden

- Om comfortabel naar een film te kijken, moet u de stoel in een comfortabele positie brengen. Gebruik hiervoor de pijlen op de rechter armleuning. De console heeft vier vermogensniveaus. Het is mogelijk om de gevoeligheid en amplitude op elk niveau te wijzigen. De stoel kan volledig worden uitgeschakeld.

Wanneer de sessie voorbij is, is het noodzakelijk om de stoel rechtop te zetten.

Geografie van gebruik

Deze technologie wordt al over de hele wereld gebruikt. In het begin zou het alleen in Amerika worden gebruikt, maar na een jaar verspreidde het zich naar Europa en Azië. De technologie verscheen een paar jaar geleden in Rusland. Kolossen zoals Universal, Walt Disney en Warner werken nu samen met het bedrijf dat D-BOX 3D heeft uitgevonden.

Tot nu toe zijn er ongeveer anderhalf duizend films waarvan kan worden genoten in combinatie met deze technologie. Nu heeft elk zichzelf respecterend bedrijf, dat een nieuwe film aankondigt, al hard gewerkt om deze aan te passen aan D-BOX 3D.

D-BOX 3D in ons land

Vanaf 2018 kan iedereen zo'n stoel voor thuisgebruik aanschaffen. Dit plezier zal niet voor iedereen beschikbaar zijn, want de prijs is nog steeds merkbaar "bijtend". Daarnaast is het handig om over de tv te overleggen. Zal het passen?

Helaas is deze technologie in Rusland nog niet zo wijdverbreid, ondanks het feit dat een ticket voor een sessie niet meer dan vierhonderd roebel kost. En elke filmliefhebber kan het zich behoorlijk veroorloven.

Beeld
Beeld

Er zijn geen ernstige contra-indicaties voor het gebruik van het D-BOX 3D-systeem, maar het is toch de moeite waard om deze lijst door te nemen voordat u naar de bioscoop gaat. Je vindt het bij de affichestand of direct voor de ingang van de hal.

Elke bioscoop heeft zijn eigen voorbeeld, maar een grove waarschuwing ziet er als volgt uit: De administratie van de bioscoop waarschuwt dat je bij gezondheidsproblemen een arts moet raadplegen.

De zaal met D-BOX 3D-technologie is verboden voor kinderen onder de zestien jaar (kinderen zijn alleen toegestaan met toestemming van de ouders) en zwangere vrouwen. In het laatste geval klinkt dit niet als een contra-indicatie, maar als een waarschuwing voor de ongemakken die een vrouw kan tegenkomen (je kunt niet achterover leunen, er is geen voetensteun, etc.).

Het is verboden om tijdens de sessie eten en drinken te gebruiken zonder speciale containers. Dit verwijst naar containers waarvoor een nis in de armleuningen is voorzien en indien mogelijk zonder drankjes. Per ongeluk gemorste vloeistof kan de stoel uitschakelen, waarvoor de boosdoener volledig verantwoordelijk is voor wat er is gebeurd.

Het gebruik van alcoholische dranken is verboden.

Het wordt afgeraden om vreemde voorwerpen op de stoel te plaatsen die 100% van het effect van aanwezigheid kunnen verstoren.

Aanbevolen: