Wat Is 5D-bioscoop?

Wat Is 5D-bioscoop?
Wat Is 5D-bioscoop?

Video: Wat Is 5D-bioscoop?

Video: Wat Is 5D-bioscoop?
Video: What is 5D Cinema? 2024, April
Anonim

Nieuwe technologieën in filmvertoning winnen snel aan kracht. Naast het al bekende 3D-formaat worden kijkers steeds vaker uitgenodigd om 5D-bioscopen te bezoeken. Hun apparatuur stelt u in staat om nog meer realisme te bereiken van wat er op het scherm gebeurt.

Wat is 5D-bioscoop?
Wat is 5D-bioscoop?

5D-cinema kan een attractie van de nieuwe generatie worden genoemd waarmee kijkers zich halsoverkop in een zeer kleurrijke en ongelooflijk interessante virtuele wereld kunnen storten, om de meest realistische sensaties te ervaren. Er is ook een 3D volumetrisch beeld, waaraan speciale effecten zijn toegevoegd die beweging simuleren. Dankzij hen krijgt de kijker het gevoel in het middelpunt te staan van de gebeurtenissen die op het tv-scherm plaatsvinden.

Stoelen draaien kijkers naar links en rechts, gooien ze omhoog, vallen plotseling naar beneden, overeenkomend met de acties op het scherm. Je voelt met elke cel van je lichaam wat er in virtual reality gebeurt, of het nu een duizelingwekkende autorace is of een snelle vlucht door de diepten van het kosmische universum.

Voegt spanning en speciale effecten toe van luchtbeweging, spatten, verschillende geuren, enz. Verschillende lichteffecten versterken de realiteitszin van wat er gebeurt. Actie in een 5D-bioscoop stelt je in staat om niet alleen een toeschouwer te zijn, maar een actieve deelnemer aan alles wat er op het scherm gebeurt.

In de regel bevat een 5D-bioscoop een klein aantal speciaal uitgeruste zitplaatsen - van 4 tot 16. De stoelen van toeschouwers in een dergelijke bioscoop bevinden zich op een speciaal platform dat beweegt en trilt tijdens de vertoning van de film en daardoor de herhaling van de actie op het scherm.

Elke bezoeker bij de ingang van de bioscoop krijgt een 3D-stereobril. Ze zijn verplicht om stereoscopische beelden te bekijken. 5D-bioscoopapparatuur omvat meestal een dynamisch platform met 4/5/7 zitplaatsen, een bedieningsstandaard, een luidsprekersysteem, een scherm, een oliestation, een loopplank, een videoprojectorsysteem, een video-opnamecamera en een systeem voor speciale effecten.

Aanbevolen: