Geluid Instellen In De Bioscoop

Inhoudsopgave:

Geluid Instellen In De Bioscoop
Geluid Instellen In De Bioscoop

Video: Geluid Instellen In De Bioscoop

Video: Geluid Instellen In De Bioscoop
Video: Sound Bar Setup - How To Set Up A Soundbar with HDMI, ARC, Optical 2024, Maart
Anonim

Thuisbioscoop is een complex van video- en audioapparatuur die is ontworpen om films te kijken met een maximale geluidskwaliteit die de kijker van alle kanten omringt dankzij meerdere luidsprekers.

Geluid instellen in de bioscoop
Geluid instellen in de bioscoop

Noodzakelijk

thuisbioscoop

instructies:

Stap 1

Selecteer een kamer om een thuisbioscoop op te zetten. De ideale optie voor volledige en hoogwaardige weergave is de uitrusting van een speciale kamer, in het midden waarvan u een thuisbioscoop moet plaatsen. Plaats een videomonitor, evenals voorluidsprekers, tegen een muur, met een bank of stoelen voor toeschouwers aan de andere kant.

Stap 2

Laat wat ruimte tussen de muur en de ruimtes voor mensen. Deze opstelling is akoestisch optimaal. Er zal een overmaat aan bas zijn bij de muur en je kunt de speakers ook achter de luisteraar plaatsen om een surround sound-effect te creëren. Gebruik een typische apparatuurlay-out bij het opzetten van een thuisbioscoop

Stap 3

Voer aanpassingen aan de systeemconfiguratie uit om de beste geluidskwaliteit in uw thuisbioscoop te garanderen. Selecteer eerst de basweergavemodus van uw luidsprekers, achter en voor. Het hangt ervan af welke luidsprekers je gebruikt. Als ze klein zijn, sluit dan de bascomponenten ervan uit. Gebruik een subwoofer om bas te reproduceren. Gebruik voor grote luidsprekers weergave met volledig bereik via de luidsprekers.

Stap 4

Selecteer de basmodus via de middenluidspreker. Als het groot is en achter het scherm wordt geplaatst, gebruik dan de optie Breed, stel het in om te voeden met een bascomponent. Wanneer u de middenluidspreker op het videoscherm plaatst, selecteert u de normale modus.

Stap 5

Stel de vertragingstijd in bij het afstemmen op het middenkanaal. Als de voorluidsprekers in een boog staan, is dit niet nodig. Als ze in een rechte lijn staan, vertraag dan het signaal. Voor elke dertig cm verschil in de afstand tussen de luidspreker en de luidsprekers van de luisteraar is een geluidsvertraging van 1 ms nodig.

Stap 6

Stel de kanaalvolumeniveaus in. Gebruik hiervoor de algemene volumeregeling van de receiver en de regelaars voor afzonderlijke kanalen. Pas het volume zo aan dat het niveau voor alle luidsprekers hetzelfde is. Dit kan door middel van een testsignaal van de ontvanger of door een fragment van een film af te spelen. Als u veel basgeluid hoort, zet u het volume van de subwoofer lager. Dit zijn de basisbedieningen voor het thuisbioscoopgeluid.

Aanbevolen: