Hoe De Tweekanaalsmodus Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Tweekanaalsmodus Uit Te Schakelen
Hoe De Tweekanaalsmodus Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Tweekanaalsmodus Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Tweekanaalsmodus Uit Te Schakelen
Video: Hoe Windows S modus uitschakelen 2021 2024, April
Anonim

Tweekanaalsbediening kan op verschillende manieren worden uitgeschakeld, afhankelijk van de hardwareconfiguratie van uw computer. Hierbij moet je rekening houden met het model van het moederbord, het aantal strips van het RAM zelf, enzovoort. Houd er rekening mee dat de instructie mogelijk in de gebruikershandleiding staat.

Hoe de tweekanaalsmodus uit te schakelen
Hoe de tweekanaalsmodus uit te schakelen

Het is nodig

  • - schroevendraaier;
  • - instructie.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat het nodig is om deze modus op uw computer uit te schakelen, en in geval van storingen, zorg ervoor dat deze is verbonden met het RAM-geheugen. Met de Dual Channel DDR-modus ingeschakeld, herschikt u de RAM-strips naar andere slots, als er geen vrije zijn, kunt u ze gewoon omwisselen. In zeldzame gevallen helpt dit echter om eerst het gedeelte van de handleiding van het moederbord te lezen over het aansluiten van RAM-modules om deze modus in te schakelen en vervolgens alles in omgekeerde volgorde te doen.

Stap 2

Ga naar het BIOS van je computer. Dit wordt in de meeste gevallen gedaan door op de Delete-knop te drukken wanneer het opstartscherm verschijnt, maar voor sommige moederbordmodellen kan een andere sleutel worden verstrekt, bijvoorbeeld F1, F2, Esc enzovoort, het belangrijkste is om aandacht te besteden aan het opschrift "Druk op Verwijderen om instellingen te openen", respectievelijk, in plaats van Verwijderen, kan elke andere toetsenbordknop worden opgegeven.

Stap 3

Voer indien nodig het wachtwoord in om het BIOS te openen en zoek vervolgens de Dual Channel DDR-parameter of een andere vergelijkbare naam in het menu. Stel het in op Uitgeschakeld, verlaat het programma en sla de wijzigingen op.

Stap 4

Bestudeer zorgvuldig de instructies voor uw moederbordmodel en ontdek de volgorde van het installeren van de RAM-beugels om de dual-channel-modus uit te schakelen. Als dit niet in uw instructies staat, download dan een nieuwe volgens het model van uw apparaat.

Stap 5

Houd er rekening mee dat de dual-channel RAM-modus alleen werkt in het geval van een even aantal strips in de moederbordslots, dus u kunt het probleem oplossen door slechts één RAM-strip te installeren. Als u bijvoorbeeld 3 stukken achterlaat, werken de eerste twee in de tweekanaalsmodus.

Aanbevolen: