Waar Te Beginnen Met Het Kiezen Van Een Tonometer

Inhoudsopgave:

Waar Te Beginnen Met Het Kiezen Van Een Tonometer
Waar Te Beginnen Met Het Kiezen Van Een Tonometer

Video: Waar Te Beginnen Met Het Kiezen Van Een Tonometer

Video: Waar Te Beginnen Met Het Kiezen Van Een Tonometer
Video: User Guide for the Icare Tonometer 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig kan een tonometer bij bijna elke apotheek worden gekocht. Dit product wordt gepresenteerd in verschillende prijscategorieën, uitvoeringen … Waar moet u allereerst aan denken om de juiste keuze te maken?

Waar te beginnen met het kiezen van een tonometer
Waar te beginnen met het kiezen van een tonometer

Als er ouderen onder uw familieleden zijn of als u problemen heeft met de bloeddruk, is een bloeddrukmeter een van de noodzakelijke medische hulpmiddelen en moet u deze zeker kopen. Maar niet alle bloeddrukmeters zijn even gebruiksvriendelijk. Laten we eens kijken op welke parameters van het apparaat u moet letten om de meest geschikte tonometer te kiezen.

1. Type tonometer

Tegenwoordig kunt u een mechanische, halfautomatische en automatische tonometer kopen. De eerste is goed bekend bij oudere mensen, omdat deze tijdens het Sovjettijdperk door elke arts werd gebruikt. De tweede en derde zijn moderne ontwikkelingen. De meting van de druk met hun hulp is bijna volledig geautomatiseerd (het apparaat meet de druk zelf en wordt weergegeven op het liquid crystal display). Het verschil tussen automatische en semi-automatische tonometers zit alleen in het mechanisme om de manchet onder druk te zetten - handmatig (met een peer) of met behulp van een ingebouwde elektrische pomp.

Handige tip: Als u niet bekend bent met de principes van het meten van druk, kies dan geen mechanische tonometer! Overigens is zo'n apparaat onhandig om te gebruiken om de druk op jezelf te meten.

2. Extra functies

Veel moderne modellen van tonometers maken het niet alleen mogelijk om de bloeddruk te meten, maar ook om de pols te bepalen, let op de aanwezigheid van aritmie. Ook is het handig als de tonometer de laatste drukwaarden in het geheugen opslaat.

3. Tonometerprijs:

Een belangrijke factor voor velen van ons. De goedkoopste tonometer is een mechanische. Het duurste type is automatisch, maar er moet aan worden herinnerd dat de prijzen voor automatische tonometers van verschillende fabrikanten sterk variëren.

Nuttig advies: raadpleeg voordat u een tonometer koopt een arts, apotheker die deze tonometers verkoopt, zoek op internet naar beoordelingen over het model dat u leuk vindt. Hoogstwaarschijnlijk hebben zorgprofessionals en ervaren patiënten de verborgen gebreken in het model al ontdekt.

Aanbevolen: