Hoe Te Beginnen Met Programmeren Met Arduino

Inhoudsopgave:

Hoe Te Beginnen Met Programmeren Met Arduino
Hoe Te Beginnen Met Programmeren Met Arduino

Video: Hoe Te Beginnen Met Programmeren Met Arduino

Video: Hoe Te Beginnen Met Programmeren Met Arduino
Video: Arduino Tutorial 1: Setting Up and Programming the Arduino for Absolute Beginners 2024, April
Anonim

Wil je leren hoe je elektronische gadgets met je eigen handen kunt maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je de basis van elektronica leren? Dan zijn Arduino boards de beste keuze voor een beginner. Met name het Arduino UNO-bord is goed voor deze doeleinden.

Arduino - basispakket
Arduino - basispakket

Het is nodig

  • - Arduino UNO-bord,
  • - USB-kabel (USB A - USB B),
  • - Persoonlijke computer,
  • - Lichtgevende diode,
  • - 220 Ohm weerstand,
  • - een paar draden 5-10 cm,
  • - indien beschikbaar, breadboard.

instructies:

Stap 1

Sluit het Arduino-bord met een USB-kabel aan op uw computer. De groene ON-LED op het bord moet gaan branden.

USB A naar USB B kabel
USB A naar USB B kabel

Stap 2

Download de Arduino-ontwikkelomgeving voor uw besturingssysteem (Windows, Mac OS X, Linux worden ondersteund) van https://arduino.cc/en/Main/Software, u kunt het installatieprogramma installeren, u kunt archiveren. Het gedownloade bestand bevat ook de stuurprogramma's voor de Arduino-kaarten.

Stap 3

Installeer het stuurprogramma. Laten we eens kijken naar een optie voor Windows OS. Wacht hiervoor tot het besturingssysteem u vraagt om het stuurprogramma te installeren. Weigeren. Druk op Win + Pauze, start Apparaatbeheer. Zoek het gedeelte "Poorten (COM & LPT)". Je ziet daar een poort genaamd "Arduino UNO (COMxx)". Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Stuurprogramma bijwerken". Kies vervolgens de locatie van het stuurprogramma dat u zojuist hebt gedownload.

Stap 4

De ontwikkelomgeving bevat al veel voorbeelden om de werking van het bord te bestuderen. Open het Blink-voorbeeld: Bestand> Voorbeelden> 01. Basics> Blink.

Arduino - Open voorbeeld Blink
Arduino - Open voorbeeld Blink

Stap 5

Vertel de ontwikkelomgeving je bord. Ga hiervoor naar Tools> Board en selecteer "Arduino UNO".

Selecteer Arduino-bord
Selecteer Arduino-bord

Stap 6

Selecteer de poort waaraan het Arduino-bord is toegewezen. Om erachter te komen op welke poort het bord is aangesloten, start u Apparaatbeheer en zoekt u het gedeelte Poorten (COM & LPT). Het poortnummer wordt tussen haakjes vermeld achter de bordnaam. Als het bord niet in de lijst staat, probeer het dan los te koppelen van de computer en sluit het na een paar seconden weer aan.

Hoe het poortnummer van Arduino te achterhalen
Hoe het poortnummer van Arduino te achterhalen

Stap 7

Koppel het bord los van de computer. Monteer het circuit zoals weergegeven in de afbeelding. Houd er rekening mee dat het korte been van de LED moet worden aangesloten op de GND-pin, het lange via een weerstand met digitale pin 13 van het Arduino-bord. Het is handiger om een breadboard te gebruiken, maar als deze afwezig is, kun je de draden verdraaien.

Belangrijke notitie! Digitale pin 13 heeft al een eigen weerstand op het bord. Daarom is het niet nodig om een externe weerstand te gebruiken bij het aansluiten van de LED op het bord. Bij het aansluiten van de LED op andere Arduino-pinnen is het gebruik van een stroombegrenzende weerstand verplicht!

Beeld
Beeld

Stap 8

Nu kunt u het programma in het bordgeheugen laden. Sluit het bord aan op de computer, wacht een paar seconden totdat het bord is geïnitialiseerd. Klik op de knop Uploaden en uw schets wordt naar het Arduino-bord geschreven. Arduino-programmering is zeer intuïtief en helemaal niet moeilijk. Kijk naar de afbeelding - er zijn kleine uitleg in de opmerkingen bij het programma. Dit is voldoende om uw eerste experiment af te handelen.

Laad schets in het geheugen
Laad schets in het geheugen

Stap 9

De LED moet om de 2 seconden vrolijk naar je gaan knipperen (1 seconde aan, 1 uit). Je eerste schets is klaar!

Aanbevolen: