Hoe Muziek Van Een Bandrecorder Op Een Computer Op Te Nemen

Inhoudsopgave:

Hoe Muziek Van Een Bandrecorder Op Een Computer Op Te Nemen
Hoe Muziek Van Een Bandrecorder Op Een Computer Op Te Nemen

Video: Hoe Muziek Van Een Bandrecorder Op Een Computer Op Te Nemen

Video: Hoe Muziek Van Een Bandrecorder Op Een Computer Op Te Nemen
Video: How to Record Digital Audio onto a Cassette Tape 2024, April
Anonim

Velen hebben muziek of ander materiaal op band dat moet worden omgezet in modern digitaal formaat. U wilt bijvoorbeeld naar een zeldzaam album van een oude band luisteren op uw mp3-speler, maar het is niet op schijven uitgebracht. Als je nog iets hebt om de band op af te spelen, dan is het helemaal niet moeilijk om muziek van een bandrecorder op een computer op te nemen.

Hoe muziek van een bandrecorder op een computer op te nemen
Hoe muziek van een bandrecorder op een computer op te nemen

Noodzakelijk

  • - platenspeler,
  • - computer,
  • - speciale kabel

instructies:

Stap 1

Bereid een minijack-naar-minijack-audiokabel voor, dat wil zeggen, dezelfde als voor een hoofdtelefoon voor een speler of computer. Je kunt het in elke computerhardwarewinkel kopen en het is niet duur.

Stap 2

Steek de kabel aan één kant in de koptelefoonaansluiting op het cassettedeck. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de line-in-aansluiting op de geluidskaart van uw computer. Meestal is dit de connector aan de achterkant van de pc, blauw gemarkeerd. Deze regel is van toepassing op zowel ingebouwde als externe geluidskaarten, dus steek de kabel gewoon in de blauwe aansluiting.

Stap 3

Start de ingebouwde opnamesoftware. Alle versies van het Windows-besturingssysteem hebben een applicatie waarmee u geluid, inclusief muziek van een bandrecorder, op uw computer kunt opnemen. Klik op de knop "Start" en typ in de onderste regel, waar staat "Programma's en bestanden zoeken", het woord "Geluidsrecorder". Op de bovenste regel verschijnt een link naar het gewenste programma. Klik met de linkermuisknop op deze link en u ziet het audiorecordervenster. Dit geldt voor gebruikers van moderne besturingssystemen Windows 7 en Vista.

Stap 4

Als u Windows XP gebruikt, zijn de stappen anders. Klik op de Start-knop, vervolgens op het menu Alle programma's en selecteer het submenu Accessoires. Beweeg de muisaanwijzer over de programmagroep "Entertainment" en klik met de linkermuisknop op het item "Geluidsrecorder". In ieder geval krijg je een programmavenster voor het opnemen van audio, met een signaalviewer en een knop om de opname te starten.

Stap 5

Druk op de afspeelknop op uw bandrecorder of stereo. In het recordervenster ziet u dat het signaal is ontvangen en klaar is om opgenomen te worden. Druk op de rode cirkelknop om de opname te starten. Druk nogmaals op dezelfde knop om de audio-opnameprocedure te stoppen. Er wordt een venster geopend waarin u wordt gevraagd de wijzigingen in het geluidsbestand op te slaan. Klik op de knop "Ja" en geef een naam op voor het bestand dat moet worden opgeslagen, en klik vervolgens op de knop "Opslaan". U kunt het resulterende bestand in elk audioprogramma verwerken en verbeteren.

Stap 6

Er kan een Grace Tape2USB-apparaat worden gebruikt. Door dit technologische wonder te kopen, ontvangt u een cassettespeler die u met een USB-kabel op uw computer kunt aansluiten. Plaats de cassette, sluit de computer aan, installeer de Audacity-audiosoftware (meegeleverd) en klik op Afspelen op het apparaatpaneel. Dit is een heel eenvoudig en handig hulpmiddel om muziek van een bandrecorder op een computer op te nemen, maar het kost ongeveer $ 100.

Aanbevolen: