Muziek Opnemen Van Een Bandrecorder

Inhoudsopgave:

Muziek Opnemen Van Een Bandrecorder
Muziek Opnemen Van Een Bandrecorder

Video: Muziek Opnemen Van Een Bandrecorder

Video: Muziek Opnemen Van Een Bandrecorder
Video: How to Record Digital Audio onto a Cassette Tape 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is op internet bijna alles te vinden: muziek, films, teksten, programma's en dergelijke. De noodzaak om bandrecorders te gebruiken verdwijnt geleidelijk, zoals ooit gebeurde met vinylplaten en spoelen. Maar velen hebben dergelijke opnames die elders moeilijk te vinden zijn, of het nu verzamelcassettes zijn of een opname van een klein kind dat de eerste gedichten voorleest. U kunt de levensduur van deze films verlengen door ze te digitaliseren.

Muziek opnemen van een bandrecorder
Muziek opnemen van een bandrecorder

Noodzakelijk

  • - platenspeler;
  • - geluidskaart met line-in;
  • - kabel;
  • - cassette bandje.

instructies:

Stap 1

De overgrote meerderheid van de consumentencassettespelers heeft een koptelefoonuitgang. Als dat niet het geval is, probeer dan een apparaat met een stopcontact te vinden, dit zal de taak aanzienlijk vereenvoudigen. De connector is een conventionele 3,5-inch jack-ingang. Zoek het op je bandrecorder en zorg ervoor dat het werkt door je koptelefoon aan te sluiten. Bovendien hebben sommige bandrecorders cinch-uitgangen, meestal wit en rood. Deze connectoren kunnen ook worden gebruikt om verbinding te maken met een computer.

Stap 2

Het apparaat dat helpt om de computer en de bandrecorder aan te sluiten voor het opnemen, is een kabel. De kabel kan worden gekocht in bouwmarkten, computerwinkels en in gespecialiseerde winkels voor radio-onderdelen en -apparatuur. Bovendien kan de kabel zelf worden gesoldeerd. Het is een draad met drie geleiders, waarvan elk uiteinde eindigt met een 3,5-inch jackplug. Je kunt het in de winkel kopen door "kabel jack naar jack" te vragen. Vraag voor 2 tulpuitgangen om een 2 tulpstekkerkabel.

Stap 3

Sluit het ene uiteinde van de kabel aan op de hoofdtelefoonaansluiting op de recorder en het andere op de line-in-aansluiting op uw geluidskaart. Line-in is een blauw gat aan de achterkant van de systeemeenheid van de computer.

Stap 4

Open de geluidsmixer door te dubbelklikken op het volumepictogram naast de klok. Zorg ervoor dat de line-in is ingeschakeld op de mixer. Controleer of er een vinkje staat naast het item "Uit". Als dit het geval is, verwijdert u deze en stelt u de volumeregelaar in op een voldoende niveau.

Stap 5

U kunt de ingebouwde geluidsrecorder van Windows gebruiken om op te nemen. Het bevindt zich op: "Start" -> "Programma's" -> "Accessoires" -> "Geluidsrecorder". (In Windows XP - "Start" -> "Programma's" -> "Accessoires" -> "Amusement" -> "Geluidsrecorder"). In het menu "Bestand" -> "Eigenschappen" kunt u het opnameformaat, de bestandsnaam en de locatie om het op te slaan selecteren. De opname wordt gestart door op de opnameknop, rode cirkel, te drukken. Klik in het programma op de opnameknop en begin met het afspelen van de cassette in de bandrecorder. Klik aan het einde van het afspelen van de band op de knop "Stop" in het programma en sla het opgenomen bestand op.

Aanbevolen: