Hoe De Frequentie Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Te Veranderen?
Hoe De Frequentie Te Veranderen?

Video: Hoe De Frequentie Te Veranderen?

Video: Hoe De Frequentie Te Veranderen?
Video: Natuurkunde uitleg Golven en Trillingen 2: Toonhoogte en frequentie 2024, Mei
Anonim

Het wijzigen van de bemonsteringsfrequentie van een bestaand audiobestand is een vrij gebruikelijke procedure voor geluidstechnici, geluidstechnici en degenen die muziekbestanden in arrangementen "mixen". Het is nodig om de audio te veranderen, bijvoorbeeld wanneer een analoge CD uitsluitend wordt gebruikt met een bemonsteringsfrequentie van 44 110 Hz. Het is niet moeilijk om de frequentie te wijzigen, maar een leek zal in deze kwestie bepaalde moeilijkheden tegenkomen.

Hoe de frequentie te veranderen?
Hoe de frequentie te veranderen?

instructies:

Stap 1

Gebruik de volgende functies om de vooraf ingestelde bemonsteringsfrequentie van uw audiobestand te wijzigen.

Selecteer de menuknop Proces -> Resample om het dialoogvenster Resample te openen. De Resample-functie is voor het wijzigen van de bemonsteringsfrequentie van uw geluidsbestand.

Stap 2

Stel de bemonsteringsfrequentie van uw keuze in met behulp van de optie Nieuwe bemonsteringsfrequentie (2.000 tot 192.000 Nz).

3. Als u de bemonsteringsfrequentie van een bepaald bestand moet verhogen, zal dit geen betere kwaliteit opleveren. Als je bijvoorbeeld een audiobestand hebt met een effectieve bemonsteringsfrequentie van 20 kHz, moet je het bestand op een cd branden en heb je de frequentie gewijzigd tot 44,1 kHz, dan klinkt het ook als 20 kHz. Het was immers met deze frequentie dat het oorspronkelijk werd opgenomen.

Stap 3

U krijgt het voordeel dat u de bemonsteringsfrequentie van het bestand verhoogt naarmate de instelling voor de bestandsresolutie toeneemt. Bijgevolg zal de verdere bewerking, en meer nog de verwerking, niet de schijn van ruis met zich meebrengen. Als u een 24KHz-audiobestand moet bewerken, is het gepast om de bemonsteringsfrequentie te verhogen. Aandacht! Onthoud dat als u de bemonsteringsfrequentie van dit audiobestand verlaagt, dit de kwaliteit aanzienlijk zal verminderen. Maak een reservekopie van het origineel om bovenstaande overlast te voorkomen.

Stap 4

Selecteer de parameter Interpolatienauwkeurigheid (I tot 4), bepaal de nauwkeurigheid van het conversieproces voor een bepaalde samplefrequentie. Een lage parameter betekent een snellere, maar minder nauwkeurige verwerking. Omgekeerd zal een hogere waarde resulteren in een langzamere, nauwkeurigere verwerking. Als de lengte van uw bestand optimaal is, selecteert u de waarde 4.

Stap 5

Als u de bemonsteringsfrequentie wilt verlagen, stelt u het pictogram Anti-alias toepassen tijdens herbemonsteren in. Het helpt bij het elimineren van de conversie van hoogfrequente gegevens direct aan de ingang naar de ruis die aan de uitgang wordt geproduceerd.

Stap 6

Om de afspeelsnelheid te wijzigen zonder de parameters te wijzigen, selecteert u het pictogram Alleen de bemonsteringssnelheid instellen (niet opnieuw samplen). De optie zal steevast de toonhoogte veranderen. Gebruik het als u een bestand hebt ontvangen met een onjuiste afspeelsnelheid.

Aanbevolen: