Een Tablet Hard Resetten

Een Tablet Hard Resetten
Een Tablet Hard Resetten

Video: Een Tablet Hard Resetten

Video: Een Tablet Hard Resetten
Video: Как сбросить китайский Android-планшет 2024, Maart
Anonim

Een tablet is een vrij complex elektronisch apparaat, dus het kan defect raken. Sommige kunnen worden opgelost met een eenvoudige herstart, terwijl voor andere alleen een harde reset kan helpen, waardoor de tablet wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen en alle persoonlijke gegevens worden gewist.

Een tablet hard resetten
Een tablet hard resetten

Voordat u een harde reset uitvoert, is het raadzaam om de simkaart en SD-kaart uit de tablet te verwijderen. Over het algemeen worden ze tijdens deze operatie niet beïnvloed, maar voor het geval het beter is om het niet te riskeren. Maak indien mogelijk een systeemback-up voordat u opnieuw opstart.

Om een harde reset uit te voeren op tablets met Google Android, moet je de volume omhoog-knop en de aan/uit-knop op het uitgeschakelde apparaat ingedrukt houden. Na een paar seconden moet het apparaat trillen en verschijnt het Android-logo op het scherm. Vervolgens opent zich een menu, navigeer je door de items met de volumeknoppen en voer je de items in met de power-knop. Hier moet je Instellingen selecteren, vervolgens Instellingen formatteren en Android resetten. Het uitvoeren van deze stappen resulteert in een herstart, een fabrieksreset en verlies van persoonlijke informatie, die u echter kunt proberen te herstellen door te synchroniseren met uw Google-account.

Om een harde reset uit te voeren op een iPad-tablet, moet je de aan/uit-knop en de Home-knop ingedrukt houden. Na ongeveer 10 seconden start het apparaat het herstartproces. De knoppen kunnen worden losgelaten zodra je het Apple-logo op het scherm ziet. Het opnieuw opstarten kan enkele minuten duren, dus maak je geen zorgen.

Als u wilt, kunt u ook een harde reset uitvoeren op een werkende tablet. Om dit te doen, moet u het overeenkomstige item in het hoofdmenu vinden. Het heet "Herstellen en resetten", dan "Factory Reset" en "Reset Tablet".

Het is geen probleem om de tablet hard te resetten. Meestal helpt deze actie om 90% van alle problemen te "genezen", dus als de tablet buggy wordt of weigert te werken, kunt u deze methode gebruiken.

Aanbevolen: