Een Inkjetcartridge Resetten

Inhoudsopgave:

Een Inkjetcartridge Resetten
Een Inkjetcartridge Resetten

Video: Een Inkjetcartridge Resetten

Video: Een Inkjetcartridge Resetten
Video: How to Use an Epson Chip Resetter 2024, April
Anonim

Bij het tanken van cartridges voor inkjetprinters is het soms nodig om hun waarden opnieuw in te stellen, anders zal de kop met de cartridge tijdens het afdrukken niet van zijn plaats bewegen. Om de waarden van de chip in de cartridge te resetten, worden speciale apparaten gebruikt - programmeurs.

Een inkjetcartridge resetten
Een inkjetcartridge resetten

Het is nodig

  • - printer patroon;
  • - programmeur.

instructies:

Stap 1

Als dit de eerste keer is dat u met een dergelijk probleem wordt geconfronteerd, moet u weten wat u gaat doen. Sommige cartridges hebben chips aan de binnenkant die de hoeveelheid inkt of vellen berekenen die tijdens het afdrukken wordt verbruikt. Grofweg werkt de chip als een timer; bij het verstrijken van de vereiste waarde op de wijzerplaat wordt het afdrukken automatisch geblokkeerd.

Stap 2

In de regel zijn de chips van de cartridges die bij de printer zijn geleverd nogal moeilijk op nul te zetten. U moet een cartridge kopen die vergelijkbaar is met de originele, waarvoor het mogelijk is om de waarden opnieuw in te stellen. Programmeurs worden gebruikt om deze bewerking uit te voeren. Qua uiterlijk heeft dit apparaat een klein formaat, ongeveer een paar luciferdoosjes of iets meer (afhankelijk van het specifieke model). Aan de ene kant zijn er contacten en aan de andere - indicatoren, soms zijn er nog enkele knoppen.

Stap 3

Voor cartridges van Epson-printers is de procedure bijvoorbeeld als volgt. Open de printerkap en verwijder de cartridge door op de speciale knop te drukken, die rood moet oplichten, omdat: de verf is op.

Stap 4

Houd de cartridge (zwart of gekleurd) in de ene hand en de programmer in de andere. Lijn de klemmen van het nulstelapparaat uit met de contacten van de cartridge en druk vervolgens op de overeenkomstige knop. Koppel beide apparaten los nadat het waarschuwingslampje gaat branden.

Stap 5

Herhaal dezelfde handeling voor de rest van de cartridges en plaats ze vervolgens terug in de wagenlade van de printwagen. Sluit de klep en druk nogmaals op de knop Inkt bijna op.

Stap 6

Herhaal de handeling om het geopende document af te drukken, controleer het inktniveau via de printerstuurprogrammasoftware. Als de inkt in dezelfde positie blijft als voor het doorspoelen, herhaalt u het proces opnieuw.

Aanbevolen: