Een Printercartridge Resetten

Inhoudsopgave:

Een Printercartridge Resetten
Een Printercartridge Resetten

Video: Een Printercartridge Resetten

Video: Een Printercartridge Resetten
Video: How to Use an Epson Chip Resetter 2024, April
Anonim

De situatie waarin u de cartridges op de printer moet resetten, komt vrij vaak voor. Dit kan op verschillende manieren.

Een printercartridge resetten
Een printercartridge resetten

instructies:

Stap 1

De printercartridges hebben een chip, die informatie registreert over de bron en het aantal reeds afgedrukte pagina's. Wanneer een cartridge een melding geeft dat deze moet worden vervangen, is het helemaal niet nodig dat deze echt leeg is, alleen heeft de chip het benodigde aantal pagina's geteld. En er konden maar een paar regels op de pagina's worden afgedrukt. Dat wil zeggen, het inktniveau in de cartridge wordt programmatisch berekend en er is geen informatie over de werkelijke stand van zaken. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Bij laserprinters is het mogelijk om eenvoudig de chip op de cartridge te vervangen. Er zijn chips op de markt voor een groot aantal laserprinters en er zijn ook universele chips die op verschillende printermodellen passen. Bij inkjetprinters is deze chip fundamenteel anders en simpelweg niet te vervangen. In dit geval kunt u de chips van de cartridges op nul stellen. De eenvoudigste oplossing is om nulstelling uit te voeren met behulp van speciale programmeurs of herprogrammeurs. Ze zijn in de handel verkrijgbaar of je kunt ze zelf maken. Om de chips zelf te resetten, verwijdert u de cartridges uit de printer.

Stap 2

Druk in het printerservicemenu op de knop Annuleren en houd de knop OK ingedrukt. Laat de knoppen na een tijdje los.

Stap 3

Selecteer Reset Menu in het menu en klik vervolgens op OK.

Stap 4

Selecteer Gedeeltelijke reset en klik nogmaals op OK. Daarna wordt de printer uitgeschakeld.

Stap 5

Zet de printer aan, selecteer de regio en taal - Europa.

Stap 6

Volg daarna de instructies die de printer u vraagt. Controleer het inktniveau. Als het geen 100% wordt, herhaal dan alle handelingen opnieuw, maar selecteer in plaats van Gedeeltelijke reset de optie Semi-volledige reset. In sommige gevallen is het daarna nodig om alle stappen nogmaals te herhalen, maar dit keer met een gedeeltelijke reset.

Stap 7

Probeer ook de Reset/Stop-knop op de printer zelf ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden. Daarna wordt het inktniveau in de cartridge niet meer gecontroleerd door de printer. Voor elke kleur moet u de bewerking afzonderlijk uitvoeren. Nu moet u het inktniveau zelf visueel controleren.

Aanbevolen: