Welke Tablet Is Beter Om Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Welke Tablet Is Beter Om Te Kopen?
Welke Tablet Is Beter Om Te Kopen?

Video: Welke Tablet Is Beter Om Te Kopen?

Video: Welke Tablet Is Beter Om Te Kopen?
Video: Best Tablets in 2021 - Which Is The Best Tablet For You? 2024, April
Anonim

Een van de meest populaire apparaten onder moderne gadgets is de tabletcomputer. Voordat u uzelf met dit apparaat verheugt, moet u beslissen welke tablet u beter kunt kopen. Het kiezen van een tabletcomputer is niet eenvoudig tussen een grote verscheidenheid aan apparaten, omdat u wilt dat de aankoop goedkoop is en aan alle eisen van de toekomstige eigenaar voldoet.

Welke tablet is beter om te kopen?
Welke tablet is beter om te kopen?

Waarom heb je een tablet nodig?

Om te begrijpen welke tablet goed is, moet u eerst beslissen wat het is. Enkele jaren geleden werd de woordcombinatie "grafisch tablet" gebruikt in het dagelijks leven van gebruikers. Het is ontworpen om grafische informatie op een computer in te voeren. Deze gadget is niet breed verspreid. Momenteel wordt een tablet gezien als een draagbaar apparaat dat de elementen van een laptop en een smartphone combineert.

Om een goede en tegelijkertijd goedkope tablet te kiezen en te kopen, moet u begrijpen hoe deze verschilt van andere mobiele apparaten en welke functies u gaat gebruiken. Extern ziet de tablet eruit als een grote smartphone die wordt bestuurd door een aanraakscherm (sommige modellen bieden zelfs de mogelijkheid om te bellen naar telefoons van mobiele operators met behulp van een simkaart). Het apparaat kan worden aangesloten op bedrade en draadloze muizen en toetsenborden, die in de kit kunnen worden opgenomen of afzonderlijk kunnen worden gekocht.

Wat is beter: tablet of netbook

Tot voor kort werden tablets op de markt gebracht als touch-netbooks, maar de eerste werd erg populair, nam een aparte niche in en de laatste begon uit de winkelschappen te verdwijnen. Als je nog steeds twijfelt wat beter is om te kopen, een tablet of een netbook, dan moet je toch de voorkeur geven aan een tabletcomputer, omdat het onlangs mislukte nieuwe product - een laptop, door de meeste grote fabrikanten uit de release is gehaald.

Wat is beter om te kopen: laptop of tablet

Als je een tablet en een laptop vergelijkt, dan helpen alleen die taken die je voor het toestel instelt je bij het maken van een keuze. Op de tablet kun je onderweg games spelen, internetten, je e-mail checken, een film kijken en naar muziek luisteren. Tegelijkertijd onderscheidt het zich door zijn compactheid en mobiliteit, de mogelijkheid om een simkaart te installeren. Als je een volwaardige computer nodig hebt om complexere problemen op te lossen, is het beter om te weigeren een tablet te kopen in plaats van een laptop. Dit toestel zal echter niet zo compact zijn als een tabletcomputer.

Waarom een tablet handig is

Zoals hierboven vermeld, heeft de tablet veel voordelen ten opzichte van moderne smartphones, laptops, netbooks en andere draagbare apparaten. Het kan worden gebruikt voor games, werken met e-mail en sociale netwerken, maar het zal ook een audio- en videospeler, e-book, dagboek vervangen. Dankzij het grote aantal applicaties dat wordt ontwikkeld voor tablets op basis van IOS, Windows en Android, kunt u uw financiën beheren, aankopen doen, tickets boeken, hotels boeken, horoscopen lezen en nog veel meer.

Hoe een tablet te kiezen op basis van parameters

Om een beslissing te nemen over welke tablet u het beste kunt kopen, moet u weten welke parameters van model tot model verschillen.

Tabletcomputers worden door veel bedrijven geproduceerd. Aangezien de meeste van hen contractuele verplichtingen hebben met de ontwikkelaars van slechts één besturingssysteem, moet u bij het kiezen van een tabletfabrikant begrijpen welke software u wilt gebruiken. Als je al andere mobiele gadgets hebt, koop je natuurlijk het beste een tablet met hetzelfde besturingssysteem. Dan hoeft u geen nieuwe onbekende software te begrijpen en kunnen apparaten worden gesynchroniseerd, waarbij de benodigde informatie van de ene naar de andere wordt overgedragen. Dus als je een tablet wilt op basis van IOS, dan wordt de keuze alleen beperkt door het merk Apple, Samsung produceert voornamelijk gadgets voor Android, het Windows-besturingssysteem wordt vaker gebruikt door fabrikanten Acer, ASUS, Samsung.

Voor gevorderde gebruikers zijn Android- en iOS-tablets populairder. Het is de moeite waard om voor zo'n tablet te kiezen vanwege een groter assortiment aan handige games en applicaties dan op Windows. Bovendien worden mobiele gadgets met deze besturingssystemen, volgens de beoordelingen van de meeste gebruikers, gekenmerkt door een stabiele werking en functionaliteit.

Om een goede goedkope tablet te kiezen, moet u, nadat u het besturingssysteem en het merk hebt gekozen, letten op de functionaliteit en prestaties van het apparaat. Ze verschillen allemaal in hun technische kenmerken.

Het belangrijkste detail van een tablet is het scherm. Het is niet alleen nodig voor visualisatie, het is ook het commandocentrum van de tablet, omdat het een ingebouwde sensor heeft waarmee je het apparaat niet vanaf het toetsenbord, maar met je vingers kunt bedienen.

Hoe groter het scherm, hoe beter het overzicht en hoe handiger de bediening. Voor dagelijks gebruik van de tablet voor het kijken van films, het lezen van boeken, het spelen van games heb je een scherm van minimaal 9 inch diagonaal nodig. Kleinere tabletten kunnen vermoeide ogen veroorzaken. Met de kleine schermen van sommige apparaten kun je ze echter zonder problemen meenemen en kunnen ze een geweldige vondst zijn voor mobiele mensen.

Tabletschermen verschillen in het aantal pixels. Hoe meer er zijn, hoe hoger de kwaliteit van de resulterende afbeelding.

Ben je van plan om je tabletcomputer veel te gebruiken voor games, dan kun je beter kiezen voor een tablet met een multi-touch control-functie. Hiermee kan het apparaat informatie lezen over gelijktijdige klikken in verschillende delen van het scherm, wat in sommige gevallen nodig is. De sensor moet voor aankoop worden gecontroleerd. Een goede tablet moet direct en nauwkeurig op uw aanraking reageren.

Wanneer u beslist welke tablet u gaat kopen, moet u er rekening mee houden welke processor op het apparaat is geïnstalleerd. Hoe hoger de kloksnelheid van de processor, hoe efficiënter het apparaat zal zijn. Momenteel worden gadgets met multi-coreprocessors geproduceerd. Dienovereenkomstig, hoe meer er zijn, hoe sneller de tablet zal werken.

De prestaties worden ook beïnvloed door de hoeveelheid RAM op het apparaat. Kies bij aankoop een nieuwer model. Zelfs als u goedkoop een tablet wilt kopen, neem dan geen apparaat met een kleine hoeveelheid "RAM", anders werkt het vrij traag bij gebruik van meerdere applicaties tegelijk en moderne games.

Bij het kiezen van een tablet is het belangrijk om op de grootte van de harde schijf te letten. Hoe meer gegevens je op de gadget gaat opslaan, hoe meer geheugen je nodig hebt. Sommige tablets ondersteunen het gebruik van geheugenkaarten, waardoor u de hoeveelheid vrije ruimte op uw apparaat kunt vergroten. Elke tablet moet minimaal 16 Gigabyte intern geheugen hebben, anders is er alleen voldoende ruimte voor het besturingssysteem en een minimum aan nuttige applicaties.

Om te kiezen welke tablet u wilt kopen, moet u ook rekening houden met uw internetbehoeften. Als u een regelmatige gebruiker van het netwerk bent en ook vaak reist, koop dan een apparaat dat 3G ondersteunt. Voor gebruikers die van plan zijn om vanuit huis via Wi-Fi toegang te krijgen tot internet, is mogelijk geen simkaartsleuf nodig. De laatste optie is meestal iets goedkoper.

Als de tablet een sleuf heeft voor een simkaart van een mobiele provider, kan het apparaat in de meeste gevallen worden gebruikt om te bellen. Let op dit punt bij het kopen van een tablet.

Voor mensen die graag foto's maken en alles vastleggen wat er in de buurt gebeurt, heb je een krachtige camera nodig die op het apparaat is geïnstalleerd. Meestal zijn tablets niet alleen uitgerust met de hoofdcamera op de achterkant van de behuizing, maar ook met de voorste camera aan de voorkant. Dat laatste wordt vaker gebruikt voor videobellen en werken met sommige applicaties, bijna elke camera is hiervoor voldoende. Besteed speciale aandacht aan de hoofdlens. Camera's verschillen in het aantal megapixels (hoe meer megapixels, hoe hoger de fotokwaliteit), de aanwezigheid van een flitser en autofocus.

Om ervoor te zorgen dat de tablet geluid van hoge kwaliteit heeft, moet u kiezen voor een model met een paar luidsprekers en stereogeluid. Als u niet van plan bent vaak naar muziek te luisteren, kunt u op dit punt een beetje besparen.

De meeste tabletmodellen hebben navigatie- en locatiefuncties. Dit is niet alleen nodig voor het leggen van routes, maar ook voor de bediening van vele toepassingen, evenals het zoeken naar een apparaat in geval van verlies. GLONASS- en GPS-ontvangers kunnen op de tablet worden geïnstalleerd. Er zijn geen significante verschillen in zoekkwaliteit.

Bij het kiezen en kopen van een tablet moeten actieve gebruikers speciale aandacht besteden aan de batterij: de capaciteit, gebruiksduur en volledig opladen. De optimale batterijduur van de tablet is van 6 tot 8 uur. Als het apparaat voor een langere periode kan werken, heeft het waarschijnlijk geen tijd om 's nachts op te laden.

Het is dus aan jou welke tablet je het beste kunt kopen. Richt u vooral op uw behoeften en vergeet de mogelijkheden niet.

Aanbevolen: