Welke Satellietontvanger Is Beter?

Inhoudsopgave:

Welke Satellietontvanger Is Beter?
Welke Satellietontvanger Is Beter?

Video: Welke Satellietontvanger Is Beter?

Video: Welke Satellietontvanger Is Beter?
Video: DeSchotelShop 2024, April
Anonim

Steeds meer mensen proberen hun eigen mediaruimte uit te breiden. Een van de middelen die hierbij zal helpen is satelliet-tv. Van alle accessoires voor installatie speelt de satellietontvanger de belangrijkste rol. Afhankelijk van de parameters kan het de functies bevatten van opnemen naar externe schijven, verbinding maken met internet en de aanwezigheid van toegangsslots voor televisie met abonnementskosten.

Welke satellietontvanger is beter?
Welke satellietontvanger is beter?

Welke ontvanger kiezen?

Er zijn 3 categorieën satellietontvangers, elk ontworpen voor een specifiek type gebruiker. In alle categorieën zijn er de beste van het beste, vlaggenschip satellietontvangers. Eerst moet u beslissen voor welke doeleinden een satellietontvanger nodig is, en pas dan moet u nadenken over het kiezen van de beste optie. Als je een tuner nodig hebt om zenders te bekijken zonder maandelijkse vergoeding (FTA), in het standaard MPEG-2-formaat, dan is een ontvanger uit de categorie "budgetmodellen" heel geschikt. Maar als het voor de gebruiker belangrijk is dat zijn ontvanger de functies heeft van opnemen en verbinding maken met internet, en dat hij ook is uitgerust met een HDMI-interface voor het bekijken van high-definition kanalen (1080P), moet u overwegen een ontvanger aan te schaffen uit de categorie "middenklasse" of "premium". …

Opties voor budgetontvanger

In de regel worden dergelijke ontvangers voor ouderen geïnstalleerd, omdat deze techniek gemakkelijk te gebruiken is. Programma's kijken en meer niet is de hoofdfunctie van zulke ontvangers. Met behulp van speciale software, op budgettuners, kun je ook voorwaardelijk gecodeerde zenders bekijken.

Het grootste probleem met budgetontvangers is de noodzaak van periodieke afstemming. Sommige zenders kunnen hun zendfrequentie om de zes maanden of per jaar wijzigen.

Kenmerken van budgetontvangers:

- videocompressieformaat MPEG-2;

- connector voor aansluiting op een tv - SCART of RCA;

- kosten 25-45 $.

Volgens een groot aantal gebruikers is de meest betrouwbare en praktische ontvanger in deze categorie het StarTrack SR-55x-model.

Middenklasse

Deze klasse ontvangers wordt vertegenwoordigd door een breed scala aan modellen met HD-opname- en kijkfuncties. Deze receivers zijn voorzien van een HDMI interface, waardoor ze geschikt zijn voor weergave op tv's met een diagonaal van meer dan 42 inch. Door een dergelijke ontvanger aan te schaffen, weet de koper ook zeker dat deze niet voortijdig verouderd raakt, aangezien HDTV-technologieën in televisie zich net beginnen te ontwikkelen.

Midrange-ontvangers zijn uitgerust met een USB-connector. Daarom is het instellen ervan eenvoudig. Men hoeft slechts een paar updatebestanden te downloaden van een van de officiële websites van de fabrikant en deze met een flashstation in de ontvanger te vullen.

Kenmerken van middenklasse ontvangers:

- voorzien van een kaartlezer;

- videocompressieformaat MPEG-4;

- video afspelen in 1080P-formaat;

- beschikbaarheid van een LAN-uitgang voor verbinding met internet;

- kosten 60-200 $.

Enkele van de beste fabrikanten van mid-range ontvangers zijn OPENBOX en Galaxy Innovations.

Premium klasse

Hij heeft alle functies van een midrange receiver, daarnaast is hij uitgerust met extra apparatuur en een uitgebreid scala aan functies. Deze tuners kunnen fungeren als een kabel- of terrestrische tv-ontvanger. In plaats van een standaard LAN-poort om verbinding te maken met internet, zijn premium ontvangers uitgerust met een draadloze adapter om verbinding te maken met wifi-netwerken.

Kenmerken:

- OC Linux of Android;

- opname van drie kanalen tegelijk;

- de mogelijkheid om een harde schijf te installeren;

- geavanceerde functies van de mediaspeler;

- ingebouwde webbrowser en YouTube-service;

- de mogelijkheid om extra plug-ins te installeren;

- kosten vanaf $ 200.

Ontvangers van OPENBOX, Dreambox en Gi Vu + Solo 2 behoren tot de beste in deze categorie.

Aanbevolen: