Welke Telecomoperator Is Beter Voor Internet

Inhoudsopgave:

Welke Telecomoperator Is Beter Voor Internet
Welke Telecomoperator Is Beter Voor Internet

Video: Welke Telecomoperator Is Beter Voor Internet

Video: Welke Telecomoperator Is Beter Voor Internet
Video: Speed vs Bandwidth Explained - Arvig 2024, April
Anonim

Mobiele operators in Rusland bieden mobiele internetdiensten aan die variëren in kwaliteit en prijs. Het is de moeite waard om uit te zoeken welke operator in een bepaalde situatie het meest geschikt is voor internet.

Welke telecomoperator is beter voor internet
Welke telecomoperator is beter voor internet

Technische achtergrond

Er is sterke concurrentie tussen de belangrijkste spelers op de Russische markt voor mobiele telefonie. Dit zijn Beeline, Megafon en MTS, waarvan meer dan 60% van de Russische bevolking gebruik maakt van hun diensten. Met de ontwikkeling van draadloze communicatiekanalen werden operators gedwongen af te zien van de openlijk woekerprijzen voor mobiel internet en 3G-breedbandnetwerken te ontwikkelen. De laatste implementatie van deze standaard vond plaats bij Beeline, omdat de apparatuur op de honingraat te wensen overliet.

Pionier op dit gebied was Megafon, dat een breed scala aan onbeperkte internettarieven heeft aangeboden en nog steeds biedt. Dit wordt actief bevorderd door het feit dat deze operator hoogwaardige apparatuur van Amerikaanse en Europese productie gebruikt.

Tarieflijnen

Internettoegang wordt absoluut tegen alle tarieven aangeboden door mobiele operators. Er zijn zowel aparte internettarieven als tariefopties die onbeperkt internetten. Hun prijs is rechtstreeks afhankelijk van de aangeboden snelheid en de drempel voor de beperking ervan. Megafon en MTS kunnen bogen op een breed scala aan tariefopties. Hun kwaliteit kan van regio tot regio verschillen.

De posities van Megafon zijn bijvoorbeeld het sterkst in de Wolga-regio, waar de kwaliteit van mobiel internet traditioneel hoog is, en MTS en Beeline kunnen alleen bogen op goed internet in Moskou en de regio Moskou. De prijs voor mobiel internet van deze operators kan variëren van enkele roebel per dag tot 1000 roebel per maand bij afwezigheid van snelheidsdrempels.

Russische mobiele operators bieden klanten een reeks smartphones en tablets die op internet werken in 3G-netwerken. Hun kwaliteit laat echter nog veel te wensen over.

3G/4G-modems

Alle Russische mobiele operators bieden speciale USB-modems aan, met behulp waarvan het mogelijk is om met een behoorlijke snelheid toegang te krijgen tot internet. Het is de moeite waard om ze heel zorgvuldig te kiezen. De slechtste kwaliteit, volgens consumentenrecensies, zijn modems van MTS. De beste in dit opzicht zijn "Megafon" en "Beeline". Tegelijkertijd steekt hun prijs gunstig af bij die van MTS. Onlangs heeft Megafon een lijn van 4G-modems geïntroduceerd, waarvan de snelheid gunstig afsteekt bij zijn 3G-tegenhangers. Ze zijn zeer geschikt voor diegenen die overal in het netwerkdekkingsgebied constant internettoegang nodig hebben.

Beeline en Megafon bieden hun gebruikers, naast internettoegang, gratis toegang tot verschillende amusementsinhoud. Dit zijn gameservers, netwerken voor het delen van bestanden, enz.

Onlangs is er een serieuze concurrent op de markt voor mobiel internet ontstaan in de vorm van Rostelecom. Het biedt onbeperkte 3G-internettarieven tegen zeer scherpe prijzen, maar bellen is niet goedkoop. Daarom is het nog niet nodig om het als een volwaardige mobiele operator te beschouwen.

Aanbevolen: