Waarom Geeft Digitale Tv Ruis Weer?

Inhoudsopgave:

Waarom Geeft Digitale Tv Ruis Weer?
Waarom Geeft Digitale Tv Ruis Weer?

Video: Waarom Geeft Digitale Tv Ruis Weer?

Video: Waarom Geeft Digitale Tv Ruis Weer?
Video: Wat doe ik als mijn tv geen beeld laat zien? 2024, Mei
Anonim

Analoge televisie behoort tot het verleden en geavanceerde digitale televisie neemt zijn positie in. Maar het probleem met een slecht signaal of storing tijdens de uitzending loste het niet op.

Waarom geeft digitale tv ruis weer?
Waarom geeft digitale tv ruis weer?

Voordelen van digitale tv

Digitale TV is een modern alternatief voor standaard analoge TV. Met deze technologie wordt de beeldkwaliteit veel beter voor dezelfde prijs. De essentie van deze technologie is dat televisiesignalen een opeenvolging van digitale combinaties van elektrische impulsen zijn. Digitale technologieën bieden nieuwe mogelijkheden voor het verzenden en ontvangen van gegevens.

Digitale TV heeft zijn voordelen. Bijvoorbeeld mobiliteit. Nooit meer snoeren en kabels trekken, alles wat je nodig hebt is een tv, antenne, digitale ontvanger en stopcontact. Dit is een autonoom systeem dat je mee kunt nemen naar bijvoorbeeld een datsja en tv-programma's kunt kijken met hetzelfde hoogwaardige signaal als in de stad. Bovendien heeft digitale tv een groot aantal uitzendkanalen en hebt u ook toegang tot internet, tv-gids, enz.

Mogelijke oorzaken van interferentie

Een digitaal signaal is meestal betrouwbaar en veel beter dan een analoog signaal, maar zelfs het is niet immuun voor verschillende soorten interferentie. In ieder geval, als de kwaliteit van de uitzending verslechtert, zul je de reden moeten achterhalen waarom dit is gebeurd. Als de tv bijvoorbeeld slecht weergeeft en er is storing, moet je de antenne controleren. Misschien was het slecht geïnstalleerd of gewoon verloren. Ook kan de antenne breken door een grote sneeuwbal of een stuk ijs. Daarnaast kan de tv slecht weergeven door een kapotte tv-kabel, een kapotte ontvanger, etc.

Als de masters bij het aansluiten van een digitale tv de kabel naar het appartement hebben geleverd en verdere bedrading onafhankelijk is uitgevoerd (vooral als er meer dan één tv in het appartement is), kan er een slecht contact zijn in het T-stuk. Er kan ook interferentie optreden als er ook een computer in de buurt van de tv staat en deze zijn aangesloten via een HDMI-kabel. In de regel begint tv-interferentie wanneer de computer wordt ingeschakeld en zodra de computer wordt uitgeschakeld, wordt het beeld weer van hoge kwaliteit. In dit geval kan er storing optreden doordat de computer geluid maakt (of liever een videokaart met een HDMI-poort).

Als u op de bovenste verdieping woont en het signaal zwak is, is het mogelijk dat de moeren op de verdelers zijn geoxideerd of verbrand, de apparatuur niet is geconfigureerd of de optische ontvanger defect is. Er kunnen veel redenen zijn voor het optreden van interferentie, en de gemakkelijkste manier is om de meester te bellen om de ware oorzaak te vinden en deze te elimineren.

Aanbevolen: