Hoe Ruis In Een Microfoon Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Ruis In Een Microfoon Te Verwijderen
Hoe Ruis In Een Microfoon Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis In Een Microfoon Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis In Een Microfoon Te Verwijderen
Video: Microfoon ruis verwijderen | Tutorial #2 2024, April
Anonim

Microfoons in computers worden meestal gebruikt om geluid op te nemen of om via internet te communiceren. Meestal, als het verkeerd is geconfigureerd, treden er verschillende interferenties op en vaak gebeurt het ook dat ze helemaal niet geassocieerd zijn met de microfoon.

Hoe ruis in een microfoon te verwijderen
Hoe ruis in een microfoon te verwijderen

Het is nodig

stuurprogramma voor de geluidskaart

instructies:

Stap 1

Als er ruis optreedt in uw microfoon, ga dan naar de instellingen van het audioapparaat, die beschikbaar zijn in het stuurprogramma van uw geluidskaart of in het configuratiescherm onder het menu "Geluidsapparaten". Schakel alle geluidseffecten uit die worden gebruikt tijdens het gebruik van het apparaat en vink het vakje naast Echo-annulering aan, pas vervolgens de wijzigingen toe en controleer op interferentie.

Stap 2

Als u een storing in de microfoon hebt tijdens het communiceren in Skype, Mail Agent en andere communicatieprogramma's, controleer dan de apparaatinstellingen in de programmaparameters en verhoog indien nodig het volume van het verzonden signaal.

Stap 3

Houd er rekening mee dat dit zowel in het programma als in de algemene systeeminstellingen in het bijbehorende menu op het bedieningspaneel kan. In het tweede geval is het het beste om het maximale volume voor alle programma's in te stellen en vervolgens het volume afzonderlijk aan te passen voor elk element van het systeem dat de microfoon gebruikt.

Stap 4

Als u ruis wilt verwijderen bij het opnemen van geluid via een microfoon, gebruik dan een speciaal mengpaneel. Als je dit niet kunt, houd de kamer dan zo stil mogelijk en zorg er ook voor dat het geluid niet wordt veroorzaakt door een luide koeler of harde schijf van de computer. Bij het opnemen kunt u het beste speciale audiosoftware gebruiken, bijvoorbeeld software van Sony of Nero.

Stap 5

Zorg er ook voor dat uw geluidskaart het gewenste niveau van ruisonderdrukking kan bieden. Als het in het moederbord is geïntegreerd, koop dan een externe geluidsadapter. Als je vaak geluidsopname gaat gebruiken, koop dan een professionele kaart, en het beste van alles, een mengpaneel, aangezien het onmogelijk is om met standaard middelen een goede geluidskwaliteit te bieden.

Aanbevolen: