Hoe Ruis Uit Geluid Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Ruis Uit Geluid Te Verwijderen
Hoe Ruis Uit Geluid Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis Uit Geluid Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis Uit Geluid Te Verwijderen
Video: How to Remove Noise from Audio 2024, April
Anonim

Veel gebruikers hebben te maken gehad met het probleem van achtergrondgeluid. Dit probleem kan optreden bij het opnemen van materiaal van slechte kwaliteit of als gevolg van het digitaliseren van oude audio-opnamen. U kunt ruis verwijderen met behulp van audio-editors.

Hoe ruis uit geluid te verwijderen
Hoe ruis uit geluid te verwijderen

Noodzakelijk

Sony sound Forge-software, audiobestand om ruis te verwijderen

instructies:

Stap 1

Om ruis uit een nummer te verwijderen, heb je Sony Sound Forge nodig (je kunt ook Adobe Audition gebruiken). Kleine programma's zijn niet geschikt voor een hoogwaardige probleemoplossing, omdat het volledig verwijderen van ruis zonder kwaliteitsverlies van het audiobestand is geen gemakkelijke taak.

Stap 2

Er zijn ook verschillende plug-ins meegeleverd met Sony Sound Forge; Noise Reduction en Noise Gate worden gebruikt om ruis te onderdrukken. De tweede plug-in maakt gebruik van een eenvoudiger algoritme voor het opschonen van geluid, het is geschikt voor het verwijderen van ruis in pauzes wanneer er geen geluid is in een bepaald gebied. Om ruis op moeilijke plaatsen te verwijderen, moet u de plug-in Ruisonderdrukking gebruiken, deze is flexibeler en efficiënter.

Stap 3

Voer het programma uit en open het bestand voor ruisonderdrukking erin. Luister ernaar en vind de plek waar het geluid het beste te horen is. Selecteer dit gebied, het is wenselijk dat het zonder externe geluiden was. Open het menu Extra bovenaan het venster en selecteer de plug-in Ruisonderdrukking. Vink in het geopende venster het vakje Capture Noiseprint aan en klik op de knop Voorbeeld. Met deze actie voeg je het "lawaaierige" gebied toe aan de plug-in.

Stap 4

Klik vervolgens op de knop Stop en schakel het item Noiseprint vastleggen uit en ga vervolgens naar het tabblad Noiseprint. Daarop ziet u een visuele grafiek van uw geluid. Klik met de rechtermuisknop op Realtime en selecteer Alle gegevens selecteren.

Stap 5

Klik op de knop Voorbeeld, een venster met zes schuifregelaars wordt geopend. Begin met het aanpassen van de squelch door hun positie te veranderen. In principe hebt u twee schuifregelaars nodig: Reductietype (verandert het algoritme voor ruisonderdrukking) en Ruis verminderen met (db) (wijzigt de hoeveelheid ruisonderdrukking). Luister na het instellen naar de compositie, als het optimale resultaat is bereikt, drukt u op de OK-knop en slaat u het bestand op. Als een deel van de ruis blijft bestaan, keert u terug naar de instellingen en blijft u werken totdat de ruis volledig is verwijderd.

Aanbevolen: