Hoe Ruis Van Een Koptelefoon Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Ruis Van Een Koptelefoon Te Verwijderen
Hoe Ruis Van Een Koptelefoon Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis Van Een Koptelefoon Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis Van Een Koptelefoon Te Verwijderen
Video: How To Remove Static Buzzing Noise From Your Microphone 2024, Mei
Anonim

De reden voor het geluid bij het luisteren naar spraak of muziek met een koptelefoon is niet altijd duidelijk. Het kan voorkomen in de signaalbron, in het versterkerpad en zelfs in de koptelefoon zelf. Hoe ruis kan worden geëlimineerd, hangt af van waar het vandaan komt.

Hoe ruis van een koptelefoon te verwijderen
Hoe ruis van een koptelefoon te verwijderen

instructies:

Stap 1

Als u met een koptelefoon naar AM-radio-uitzendingen luistert, kan de ruis niet volledig worden geëlimineerd. Probeer echter de intensiteit te verminderen. Gebruik hiervoor een gevoeligere ontvanger of sluit deze aan op de bestaande betere antenne. Het automatische versterkingsregeling (AGC) systeem zal de versterking van het RF-pad verminderen en de signaal-ruisverhouding zal veranderen in het voordeel van het signaal.

Stap 2

Als er ruis in de hoofdtelefoon zit bij ontvangst van een frequentiegemoduleerd signaal, kan dit ook te wijten zijn aan een onvoldoende niveau. Sommige ontvangers gebruiken een koptelefoonsnoer als antenne. Dat is precies hoe telefoons zijn. Gebruik een koptelefoon met een langer snoer, verleng het als je soldeervaardigheden hebt, of rol het gewoon uit als het opgevouwen is.

Stap 3

Piepende ruis kan optreden in het pad van de versterker als deze overbelast is. Verlaag het signaalniveau aan de ingang van de versterker en gebruik op de versterker zelf de volumeregeling om de versterking te verhogen. Het geluidsvolume verandert niet en het piepen zal verdwijnen.

Stap 4

Als het signaalniveau aan de ingang van de versterker onvoldoende is, moet de versterking buitensporig worden verhoogd. Samen met het nuttige signaal beginnen de geluiden van de cascades die zich voor de volumeregeling bevinden, te versterken. In tegenstelling tot de vorige situatie is er geen piepen in de koptelefoon, maar sissen. Om dit fenomeen te elimineren, verlaagt u de versterking met de volumeknop en verhoogt u het signaalniveau op de versterkeringang.

Stap 5

Ruis in de vorm van een wisselstroomachtergrond treedt in twee gevallen op. De eerste hiervan is een slechte filtering van de voedingsspanning naar de versterker. Om dergelijke ruis te elimineren, verhoogt u de capaciteit van de filtercondensatoren van de voeding, gebruikt u een meer geavanceerde stabilisator erin. Een andere oorzaak van brom is ruis op de kabel die de versterkeringang verbindt met de signaalbron. Vervang deze kabel door een afgeschermde kabel.

Stap 6

Er treedt een rinkelend geluid op in de koptelefoon wanneer het membraan de behuizing raakt. De reden voor deze situatie kan alleen een overbelasting van de zender zijn. Verlaag het volume en het rinkelen zal verdwijnen. Tegelijkertijd zal het gevaar waaraan de hoofdtelefoon het gehoor van de gebruiker blootstelt, afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Aanbevolen: