Hoe Een Fluorescentielamp Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Fluorescentielamp Te Controleren?
Hoe Een Fluorescentielamp Te Controleren?

Video: Hoe Een Fluorescentielamp Te Controleren?

Video: Hoe Een Fluorescentielamp Te Controleren?
Video: How to test a Fluorescent Tube 2024, Mei
Anonim

Tijdens de werking van fluorescentielampen kunnen er om verschillende redenen storingen optreden in het schakelcircuit. In sommige gevallen is het niet mogelijk om de storing te verhelpen, in andere gevallen wordt het probleem opgelost door storingen te identificeren en te verhelpen.

Hoe een fluorescentielamp te controleren?
Hoe een fluorescentielamp te controleren?

instructies:

Stap 1

Verplaats de fluorescentielamp zodat de normaal gloeiende en defecte uiteinden worden omgekeerd. Als er in dit geval geen gloed is, wordt de lamp als defect herkend en moet deze door een nieuwe worden vervangen.

Stap 2

Controleer het bedradingsschema en de lampfitting als vervanging het gebrek aan gloed niet heeft verholpen. Verhelp de oorzaak van de kortsluiting of vervang de patroon indien nodig.

Stap 3

Zoek naar een storing in de starter, bedrading of stopcontact als de tl-buis gloeit maar niet volledig ontsteekt. Als na het uitschakelen van de starter de gloed verdwijnt, betekent dit dat de oorzaak van de storing daarin zat. Als het gloeien aan de uiteinden van de lamp blijft, controleer dan de startcontactdoos en de bedrading voor een kortsluiting. Storingen verhelpen of onderdelen vervangen.

Stap 4

Vervang de fluorescentielamp als er bij het inschakelen een oranje gloed verschijnt en aan de uiteinden verdwijnt, maar het apparaat zelf niet oplicht. Dit betekent dat er lucht in de lamp is gekomen. Er is geen manier om dit probleem op te lossen.

Stap 5

Controleer de bedrijfs- en startstroomwaarden als de fluorescentielamp oplicht, maar na verloop van tijd is er een sterke verduistering aan de uiteinden. Dit betekent dat de fout in de smoorspoel zit, die de bedrijfs- en startstroom ontvangt die niet overeenkomt met de vereiste volt-ampère-karakteristieken. Als de controle geen fouten aan het licht bracht, moet de storing worden gezocht in de slechte kwaliteit van de kathoden.

Stap 6

Meet de spanningsval over de lamp als deze periodiek aan en uit gaat. Dit geeft aan dat de spanningsval over de lamp niet overeenkomt met de spanning, het is noodzakelijk om een ontlading in de starter te ontsteken. Als het meer blijkt te zijn, is het noodzakelijk om de defecte lamp te vervangen. Als er minder is, ligt de oorzaak van de storing in de starter.

Stap 7

Vervang de choke in het ontwerp van de fluorescentielamp als, wanneer ingeschakeld, de spoelen doorbranden, omdat de isolatie in de wikkeling kan worden verbroken.

Aanbevolen: