Een GPS-navigator Gebruiken

Inhoudsopgave:

Een GPS-navigator Gebruiken
Een GPS-navigator Gebruiken

Video: Een GPS-navigator Gebruiken

Video: Een GPS-navigator Gebruiken
Video: The beginner's guide to GPS (with subtitles).mov 2024, Mei
Anonim

Een GPS-navigator is een handig elektronisch apparaat dat met succes wordt gebruikt door inwoners van grote steden, toeristen, vissers en jagers. Met het apparaat kunt u de locatie bepalen en deze weergeven op de ingebouwde kaart van het gebied. Om de navigator nuttig te laten zijn, moet u vertrouwd raken met de functies ervan en leren hoe u het apparaat correct gebruikt.

Een GPS-navigator gebruiken
Een GPS-navigator gebruiken

Het is nodig

Instructies voor het gebruik van een GPS-navigator

instructies:

Stap 1

Begrijp hoe uw navigator werkt. Een daarin ingebouwde ontvanger ontvangt het satellietsignaal, decodeert het en lokaliseert het apparaat ten opzichte van het ontvangen coördinatensysteem. De GPS-ontvanger werkt bijna overal, behalve op plaatsen met afschermende obstakels zoals grotten of massieve gebouwen. Bij een beperkt zicht kan het satellietsignaal zwak zijn, waardoor de positiebepaling langer duurt.

Stap 2

Neem de navigator in uw hand met de antenne naar boven gericht. Sommige apparaatmodellen hebben een antenne die kan draaien ongeacht de positie van het hele apparaat; in dit geval is het voldoende om alleen de antenne zelf naar boven te draaien.

Stap 3

Schakel het apparaat in. Op het scherm verschijnt een speciaal display voor het zoeken naar satellieten. Na een tijdje begint de navigator gegevens te ontvangen, die op het scherm worden weergegeven. Deze installatie duurt meestal 1-3 minuten. Positionering is sneller in open gebieden.

Stap 4

Verken de interface van uw navigatormodel. Het is handiger om dit te doen door de positie van de bedieningselementen te controleren met de instructies voor het apparaat. Sommige knoppen hebben verschillende functies, het is uw taak om de belangrijkste te onthouden. Na verloop van tijd wordt de informatie in uw geheugen opgeslagen en is het niet meer nodig om naar de documentatie te verwijzen.

Stap 5

Pas het type informatie aan dat wordt weergegeven in het OSD. Specifieke instellingen zijn afhankelijk van het model van de GPS-navigator en worden gedetailleerd beschreven in de technische documentatie van het apparaat. Het belangrijkste is om de tijdzone in te stellen, het coördinatensysteem te selecteren en de afstandseenheid in te stellen, bijvoorbeeld kilometers.

Stap 6

Bekijk tijdens het passeren van de route regelmatig de huidige gegevens die op het display worden weergegeven, de positie van het apparaat, de coördinaten van het punt van uw locatie, het traject van de afgelegde afstand.

Stap 7

Om de coördinaten van een willekeurig punt op te slaan, houdt u de overeenkomstige knop enkele seconden ingedrukt. Standaard slaat de GPS-navigator de te volgen route op. Het is mogelijk om de modus van de terugreis in te schakelen, die de afgelegde route aangeeft. Over het algemeen lijkt het hanteren van het apparaat enigszins op het werken met een zakcomputer.

Aanbevolen: