IQOS Laadt Niet Op En Knippert Rood: Wat Te Doen

Inhoudsopgave:

IQOS Laadt Niet Op En Knippert Rood: Wat Te Doen
IQOS Laadt Niet Op En Knippert Rood: Wat Te Doen

Video: IQOS Laadt Niet Op En Knippert Rood: Wat Te Doen

Video: IQOS Laadt Niet Op En Knippert Rood: Wat Te Doen
Video: Bug, Box IQOS duo 3.0 is flashing red and stopped charging, how to fix it - Repair And Rework 2024, Mei
Anonim

iQOS is verreweg het bekendste tabaksverwarmingsapparaat dat geen rook genereert. Het systeem kwam in 2014 op de markt met hulp van Philip Morris International. Het gebeurt zo dat consumenten worden geconfronteerd met een probleem waarbij het apparaat niet oplaadt en de indicator zelf rood knippert. Wat zou de reden kunnen zijn?

iQOS laadt niet op en knippert rood: wat te doen
iQOS laadt niet op en knippert rood: wat te doen

IQOS-structuur

IQOS bevat een oplader, houder, verwarmde tabakssticks of sticks (samengeperst tabaksproduct).

In het begin wordt de voorbereide tabak in een kurk geperst en gekrompen met behulp van een speciale technologie - "krimpen". Vervolgens verwarmt het systeem de tabaksstick in 5-10 seconden tot 350 graden Celsius. U moet wachten tot het groene licht stopt met branden. Maar de tabak zelf verbrandt bij temperaturen van 600 C tot 900 C, dus tabak gaat niet branden in IQOS. Als gevolg hiervan verschijnt alleen tabaksdamp of aerosol, waarin het gehalte aan schadelijke stoffen volgens fabrikanten 90-95% lager is dan bij sigarettenrook. Dit systeem vermindert het gezondheidsrisico niet significant. Het systeem is ontworpen voor 15 trekjes, na 14 gaat de rode indicator branden, wat betekent dat er nog maar 1 trekje over is. Tijdens de consumptie van INT vindt een imitatie van het proces van het roken van gewone sigaretten plaats. De populariteit van iQOS groeit op dit moment aanzienlijk.

Beeld
Beeld

Waarom stappen mensen over op dit systeem? Het antwoord is simpel: ICOS kan op openbare plaatsen worden gebruikt.

IQOS opladen

Alles is hier heel eenvoudig en standaard. Het apparaat wordt in de oplader zelf geplaatst, gesloten. Vervolgens moet u de knop op het batterijpakket zelf ingedrukt houden totdat het apparaat knippert. Daarna moet je het laten staan tot het einde van het proces. Wanneer het knipperen stopt, is het apparaat klaar voor nieuw gebruik.

Hoe lang duurt de lading? Meestal 20 rookpauzes of een dag voor de gemiddelde roker. Elke keer na het roken moet de stick 10 minuten in de oplader worden geplaatst. Vergeet ook niet dat het apparaat moet worden schoongemaakt: tabak hoopt zich op binnenin, de smaak van roken verslechtert aanzienlijk en de geur zal vergelijkbaar zijn met verbrand gras. Je kunt schoonmaken met een dunne stok die de tabaksbladeren naar beneden duwt.

Wat te doen als Aykos begint te knipperen en niet oplaadt?

Een vrij veel voorkomend probleem. Wat zou de reden kunnen zijn?

Beeld
Beeld
  1. De verkeerde knoppen kunnen worden ingedrukt;
  2. Firmwarefout;
  3. Frequente oververhitting van elementen;
  4. De eigenaar heeft het apparaat lange tijd niet van tabak ontdaan;
  5. Binnenin kan er gewoon iets breken, draden kunnen losraken of onderdelen kunnen doorbranden.

Hoe het probleem op te lossen?

  1. Start het apparaat opnieuw op, laat het een tijdje staan en probeer het opnieuw;
  2. Binnenkant met de hand reinigen, uitblazen. Houd de sigarettenhouder te allen tijde schoon;
  3. Breng het naar het servicecentrum als de vorige punten niet hebben geholpen.
  4. Radicale methoden: de iQOS met de hand demonteren.

Als de consument de nodige kennis of vertrouwen heeft dat hij het zelf kan repareren, kan het apparaat tot een microschakeling worden gedemonteerd. Druk hiervoor meerdere keren op een zwaar voorwerp op de indicatorknop. Dan moet de LED uitgaan en niet knipperen. Til vervolgens met een scherp voorwerp het blok op waar de stokjes in zijn gestoken, houd het een paar minuten vast en laat het soepel zakken. Daarna kan een rood lampje gaan branden zonder te knipperen.

Toch is het de moeite waard om contact op te nemen met de professionals of de klantenservice te bellen. Het officiële servicecentrum van het apparaat is verplicht om de kosten van het product terug te betalen of te vervangen door een werkend exemplaar.

Breukpreventie. reglement

Beeld
Beeld
  • Voorkomen van vallen, mechanische schade. Sommige mensen dragen het apparaat in een speciale hoes;
  • Maak het apparaat tijdig schoon zodat er geen tabak op het interne bord komt;
  • Stel het apparaat niet bloot aan vorst. Net als mobiele telefoons zijn dergelijke apparaten gevoelig voor verslechtering na frequente onderkoeling;
  • Voordat u gaat roken, nadat het lampje knippert, moet u een minuut wachten en beginnen met roken. In dit geval zal er meer rook zijn en zal de levensduur van het systeem toenemen;
  • Beschermen tegen vocht. Omdat tijdens de fabricage van het apparaat geen bescherming tegen vocht werd geboden, kan regen het beschadigen;
  • Gebruik originele opladers en sticks. Als de sticks niet origineel zijn, kan tabak het apparaat geleidelijk verpesten, waardoor het ongelijkmatig wordt verwarmd.

Samenstelling van sticks voor IQOS

  • Tabak mix;
  • Acetaat deel van het filter;
  • Riemfilter;
  • Acetaat filter.

De rook wordt gevormd door de aanwezigheid van impregnaties in de stick. Elk mechanisch apparaat heeft een zorgvuldige behandeling nodig. Als er zelfs kleine problemen met de gadget beginnen te verschijnen, moet u onmiddellijk naar de oorzaak zoeken, omdat de storing elke dag alleen maar erger kan worden.

Gezondheidsrisico's bij het gebruik van iQOS

Uit PMI-onderzoeken, vóór de officiële start van de verkoop, bleek dat schadelijke componenten in het tabaksverwarmingssysteem gemiddeld 90-95% lager zijn, in tegenstelling tot de rook van een referentiesigaret. De genotoxiciteit en cytotoxiciteit van de aerosol worden proportioneel verminderd door de afwezigheid van tabaksverbrandingsprocessen.

Ook op ratten werd geëxperimenteerd: bij dieren die werden blootgesteld aan rook van sigaretten, werden luchtwegaandoeningen vaker achtervolgd dan door de invloed van aerosol.

In Japan en de Verenigde Staten zijn klinische proeven uitgevoerd bij mensen die zijn overgestapt van conventionele sigaretten op IQOS. Er werd rekening gehouden met rokers die alleen sigaretten gebruikten. De deelnemers werden 5 dagen in een ziekenhuis geobserveerd, daarna werden ze 85 dagen poliklinisch geobserveerd. Onbeperkt gebruik van het apparaat en roken van sigaretten was toegestaan. In totaal namen 160 mensen deel aan het experiment. Uit de gegevens bleek dat bij het overschakelen naar IQOS de impact van schadelijke stoffen afneemt.

Aanbevolen: