Hoe Een Laptop Via Wifi Op Een Tv Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Via Wifi Op Een Tv Aan Te Sluiten
Hoe Een Laptop Via Wifi Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop Via Wifi Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop Via Wifi Op Een Tv Aan Te Sluiten
Video: How to Connect Laptop to TV Wireless | Mirror / Connect PC to TV Wirelessly 2024, Mei
Anonim

Veel eigenaren van plasma-tv's zijn geïnteresseerd of het mogelijk is om er een laptop of desktopcomputer op aan te sluiten. Is het formaat van het laptopscherm niet genoeg voor je, of wil je de functionaliteit van de tv uitbreiden ten koste van een laptop, dan is een wifi-verbinding een uitstekende optie.

TV en laptop
TV en laptop

Voordelen van het aansluiten van een laptop op een tv

Plasma-tv is comfortabeler om interessante films en foto's te bekijken die op de harde schijf zijn opgeslagen, maar ook om games te spelen en gewoon op internet te surfen.

Draadloze connectiviteit heeft duidelijke voordelen op het gebied van:

  • esthetiek - de afwezigheid van onnodige kabels in de kamer is prettiger voor het oog;
  • mobiliteit - de laptop kan op absoluut elke geschikte plaats worden geplaatst, het is niet nodig om hem zo dicht mogelijk bij de tv te plaatsen;
  • veiligheid - geen risico op onopzettelijke beschadiging of breuk van de kabel;
  • financiële besparingen - het is niet nodig om een kabel te kopen als deze niet beschikbaar is.

Hoe een laptop via wifi op een tv aan te sluiten

Om via wifi verbinding met je tv te maken, moet je tv al op hetzelfde subnet zijn aangesloten als je laptop/pc. Met andere woorden, ze moeten verkeer van dezelfde router ontvangen. Maar als uw paneel Wi-Fi Direct-technologie ondersteunt, is een router niet langer nodig. U hoeft alleen maar verbinding te maken met het netwerk dat door de tv is gemaakt. Vervolgens moet u uw eigen DLNA-server instellen. Zet hiervoor de waarde van uw wifi-netwerk op "thuis" (op een pc).

De meest populaire wifi-adapters bevatten de volgende aanpassingen:

  • Miracast;
  • Google Chromecast;
  • Android Mini-pc;
  • Intel Compute-stick.

Dankzij deze apparaten kun je de functionaliteit van een verouderde tv-modificatie aanzienlijk uitbreiden. Hiermee kunt u bestanden van verschillende formaten op het scherm weergeven, of het nu video, afbeeldingen, enzovoort zijn.

TV-instellingen

De instelling kan op twee manieren worden gedaan:

Maak op een bestaande router met een werkend netwerk waarop zowel de tv als de laptop zijn aangesloten een gemeenschappelijk toegangspunt. Roep hiervoor het menu op door op de knop op de afstandsbediening (‘Menu’) te drukken. Zoek en selecteer in het pop-upvenster het tabblad "Netwerk" en ga naar het gedeelte Instellingen. Hier ziet u een lijst met beschikbare internetnetwerken. Selecteer degene met de naam van uw router en maak er verbinding mee door op het pictogram te klikken.

De tweede methode is om verbinding te maken via Wi-Fi Direct. Als je een dergelijke functie op je tv hebt, betekent dit dat deze zelf is uitgerust met een router en geen extra netwerkapparatuur nodig heeft. De beschikbaarheid van deze functie kun je zien via het menu in het tabblad met netwerkinstellingen. Als u, nadat u naar het gewenste gedeelte bent gegaan, het item "Wi-Fi Direct" vindt, activeert u het en noteert u het beveiligingswachtwoord dat u op het scherm ziet nadat u de functie hebt aangesloten.

Zoek na het instellen van de apparatuur het item in het menu van uw tv dat verantwoordelijk is voor het weergeven van de bestanden van de apparaten die erop zijn aangesloten. Deze sectie kan "SmartShare" of anderszins worden genoemd. Hierdoor heb je toegang tot bestanden vanaf je laptop.

Aanbevolen: