Hoe Een Computer Via Wifi Op Een Tv Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computer Via Wifi Op Een Tv Aan Te Sluiten
Hoe Een Computer Via Wifi Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Computer Via Wifi Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Computer Via Wifi Op Een Tv Aan Te Sluiten
Video: How to Connect Laptop to TV Wireless | Mirror / Connect PC to TV Wirelessly 2024, Mei
Anonim

Moderne technologie stopt niet met ontwikkelen en tegenwoordig hebben liefhebbers van digitaal entertainment de mogelijkheid om een computer via Wi-Fi op een tv aan te sluiten. Hiermee kunt u films, foto's en verschillende documenten die op uw pc zijn opgeslagen op het tv-scherm bekijken.

Hoe een computer via wifi op een tv aan te sluiten
Hoe een computer via wifi op een tv aan te sluiten

Wi-Fi-verbinding via DLNA-protocol

Om een tv en een computer te koppelen, moeten beide apparaten zijn verbonden met hetzelfde draadloze netwerk (terwijl de tv de Smart-TV-functie moet ondersteunen, dat wil zeggen de mogelijkheid om verbinding te maken met internet). Thuis worden hiervoor meestal routers of routers gebruikt. Zorg ervoor dat het apparaat wifi "distribueert" en dat de aangesloten pc toegang geeft tot het wereldwijde netwerk.

Zet je tv aan en ga naar het menu met netwerkinstellingen. Stel de draadloze internetverbinding in als de belangrijkste en controleer deze op werkcapaciteit. Begin nu met het opzetten van een speciale DLNA-server op uw computer, die de aangesloten apparaten gedeelde toegang geeft tot de mappen die in het systeem zijn opgeslagen. Selecteer het gedeelte "Netwerk" in Windows Verkenner en zorg ervoor dat het huidige netwerk is gemarkeerd als "Thuis" (of "Privé").

Activeer de gewenste functie door de optie Netwerkdetectie en bestandsdeling in te schakelen. Nu zijn aangepaste mappen "Video's", "Afbeeldingen", "Muziek" en "Documenten" (standaard) beschikbaar voor apparaten die via het netwerk zijn verbonden (u kunt de toegang tot een bepaalde map ook in- en uitschakelen via het tabblad "Toegang" de "Eigenschappen").

Ga naar de gedeelde map op de tv. Afhankelijk van het apparaatmodel gebeurt dit via de SmartShare-sectie of "Thuisnetwerk", enz. Als u de juiste map opent, moet dezelfde inhoud worden weergegeven als op uw computer. Daarnaast bieden sommige tv-fabrikanten speciale programma's aan om de toegang te vergemakkelijken, zoals Sony's Homestream.

Aanvullende verbindingsmethoden

Er is een alternatieve manier om uw computer via Wi-Fi met de tv te verbinden, namelijk door gebruik te maken van WiDi / Miracast-technologie. De essentie is om het pc-scherm op de tv te dupliceren, zodat films en andere mediabestanden worden uitgezonden nadat ze op de computer zijn gestart. Deze functie wordt niet door elke tv ondersteund, dus lees eerst de instructies die bij het apparaat zijn geleverd.

Download en installeer een gratis Windows-programma genaamd Intel Wireless Display. Start de app en activeer de uitzending. Koppel daarna met de tv door naar de instellingen van de laatste te gaan en de Miracast / Intel WiDi-sectie te selecteren, afhankelijk van het model. Als de verbinding tot stand is gebracht (zorg ervoor dat u eerst een actieve Wi-Fi-verbinding hebt), kunt u mediabestanden op uw computer uitvoeren en deze op uw tv bekijken.

Aanbevolen: