Hoe Een Tv Via Wifi Op Een Computer Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tv Via Wifi Op Een Computer Aan Te Sluiten
Hoe Een Tv Via Wifi Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tv Via Wifi Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tv Via Wifi Op Een Computer Aan Te Sluiten
Video: How to screen mirror/ stream laptop/ PC to TV - wireless, no adapters! 2024, Mei
Anonim

Moderne technologieën ontwikkelen zich gestaag en slechts een paar jaar geleden waren smart-tv's (tv's met de mogelijkheid om een computer aan te sluiten) een luxe. Maar tegenwoordig is zo'n apparaat in bijna elk gemiddeld gezin te zien. Deze apparaten onderscheiden zich door een goede synergie met een thuiscomputer, of het nu een laptop of een stationair apparaat is.

hoewel velen deze slimme innovatie al met kracht gebruiken, heeft niet iedereen echt door hoe de computer via wifi met de tv is verbonden.

Hoe een tv via wifi op een computer aan te sluiten
Hoe een tv via wifi op een computer aan te sluiten

En hoewel velen deze slimme innovatie al met kracht gebruiken, heeft niet iedereen echt door hoe de computer via wifi met de tv is verbonden. Je kunt natuurlijk de gemakkelijkere weg kiezen en twee apparaten aansluiten via een HDMI-kabel, aangezien elke moderne tv en computervideokaart is uitgerust met een dergelijke interface. Maar deze methode is niet altijd acceptabel, omdat niet iedereen een tv naast de systeemeenheid heeft en er mogelijk geen laptop bij de hand is. Allerlei snoeren beperken onder andere je beweging aanzienlijk, waardoor je in de directe omgeving van de pc moet "dansen". Daarom heeft de draadloze verbinding van een computer met een tv onmiskenbare voordelen. Bijna alle methoden die hieronder worden beschreven, vereisen een draadloos protocol op de tv zelf. Vrijwel het hele assortiment slimme modellen is echter uitgerust met een wifi-adapter.

Video afspelen via wifi (DLNA)

Dit is een van de meest gebruikelijke manieren om een tv op een pc aan te sluiten. Naast een Wi-Fi-adapter, moet de tv zelf zijn verbonden met hetzelfde netwerk als de computer, dat wil zeggen een gedeelde router. Als je apparaat de Wi-Fi Direct-functie ondersteunt, kun je zonder router door simpelweg verbinding te maken met het netwerk waarin de smart-tv zich bevindt. Draadloze verbinding van de computer met de tv wordt uitgevoerd via het menu van het smart-apparaat volgens hetzelfde principe als vergelijkbare apparaten met de "Direct"-functie.

Beeld
Beeld

Vervolgens moet u onze computer configureren en de juiste DLNA-servergegevens aangeven, dat wil zeggen gedeelde toegang tot de benodigde mappen openen. In dergelijke gevallen volstaat het om het gedeelte "Thuis" in de parameters van het huidige netwerk in te stellen. In de basisinstellingen van de sectie zijn de mappen "Video's", "Muziek", "Afbeeldingen" en "Documenten" al gedeeld, maar zo niet, dan kunt u door met de rechtermuisknop in het menu "Eigenschappen" te klikken configureer de bijbehorende sectie.

Een gewone tv aansluiten via wifi

Heb je geen smart device, maar is je tv wel voorzien van een HDMI-uitgang, dan heb je toch de mogelijkheid om deze draadloos op je computer aan te sluiten. Het enige dat nodig is voor deze onderneming is een extra gadget dat speciaal voor dergelijke doeleinden is ontworpen.

Beeld
Beeld

De meest interessante apparaten in deze categorie:

  • Een gepatenteerde adapter van de bekende Google Chromecast-zoekmachine, die met gemak en benijdenswaardige eenvoud de inhoud van een pc of laptop naar uw tv zal uitzenden.
  • "Android mini" voor pc is een apparaat dat lijkt op een USB-flashstation dat wordt aangesloten op de HDMI-poort en werkt met het systeem met dezelfde naam op tv.
  • Compute Stick van Intel is een adapter met een Windows mini-besturingssysteem aan boord voor volledige aansluiting en uitzending via een HDMI-poort.

Er zijn nog steeds enkele minder populaire manieren om een computer op een tv aan te sluiten via draadloze protocollen (zoals YUSB- of Mirakast-adapters), maar vanwege hun specificiteit zijn ze niet zo gewild als de bovenstaande methoden.

Aanbevolen: