Hoe Satellietapparatuur Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Satellietapparatuur Te Installeren
Hoe Satellietapparatuur Te Installeren

Video: Hoe Satellietapparatuur Te Installeren

Video: Hoe Satellietapparatuur Te Installeren
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, April
Anonim

Tegenwoordig verlaten kabel-tv-gebruikers het steeds meer ten gunste van satelliet. Meestal is dit te wijten aan het feit dat abonnees niet langer tevreden zijn met het aantal kabelzenders. Door satellietapparatuur te installeren, kunnen ze krijgen wat ze willen. Bovendien is satelliet-tv de enige kans voor plattelandsbewoners om naar verschillende tv-zenders te kijken.

Hoe satellietapparatuur te installeren
Hoe satellietapparatuur te installeren

Het is nodig

  • - steeksleutel 13 mm;
  • - twee steeksleutels 10 mm;
  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - tang met tang;
  • - een scherp mes;
  • - klopboormachine met boor.

instructies:

Stap 1

Zelfinstallatie van satelliettelevisie begint met de aanschaf van de benodigde apparatuur. Maar voordat je het koopt, bepaal je de lijst met kanalen die je graag zou willen zien. Selecteer op basis hiervan de satellieten waarop ze worden uitgezonden. De meest economische en meest voorkomende optie wordt momenteel beschouwd als de installatie van twee antennes voor vier satellieten.

Stap 2

Vergeet niet om ook zijsteunen te krijgen - multifeeds. Dankzij hen kunt u niet één, maar meerdere LNB-koppen tegelijk op de antenne aansluiten, waardoor u de antenne kunt afstemmen om kanalen van meerdere satellieten tegelijkertijd te ontvangen. Kies voor een beter signaal een grotere antenne. Bovendien elimineert het het optreden van interferentie bij slecht weer.

Stap 3

Nadat u de apparatuur hebt gekozen, kiest u een geschikte plaats om deze te installeren. Het moet op een voor u gemakkelijk toegankelijke plaats worden geplaatst om problemen met het onderhoud in de toekomst te voorkomen. Het is het beste om satellieten op het dak van een gebouw met meerdere verdiepingen te installeren. Als dit niet mogelijk is, kunt u de apparatuur aan de muur van uw huis bij het raam monteren.

Stap 4

Ga na het bepalen van de locatie verder met het monteren van de antennes. Dit kan direct op de plaats van installatie, bijvoorbeeld op een dak of in een appartement. Houd er bij het kiezen van de tweede optie rekening mee dat een volledig gemonteerde antenne mogelijk niet door de dakuitgangsopening past.

Stap 5

Nadat u de antenne hebt gemonteerd en op de plaats van installatie hebt afgeleverd, bevestigt u de beugels voor bevestiging aan de muur met behulp van een metalen ankerbout. Bevestig hiervoor de beugel zo aan de muur dat niets de toekomstige antenne hindert. Tegelijkertijd mag uw satellietapparatuur op zijn beurt niet interfereren met reeds geïnstalleerde naburige antennes.

Stap 6

Markeer de gaten voor de beugel op de muur en boor de gaten met de vereiste diameter tot een diepte die iets groter moet zijn dan de lengte van het anker zelf. Steek er daarna een metalen anker in, dat volledig in het gat moet worden verzonken.

Stap 7

Bij het vastschroeven van de beugel aan de muur, doe je best, want tijdens het gebruik ervaren ze constant trillingen door het opwinden van de antennes. Om de antenne ook bij harde wind op zijn plaats te houden, moeten de beugels stevig aan de muur worden bevestigd.

Stap 8

Hang nu de antenne aan de beugel en begin met afstemmen. Om dit te doen, selecteert u de taal van het menu van de ontvanger en controleert u vervolgens de versie van de firmware. Stel in het zoekmenu de tijdzone en tijd in en selecteer de satelliet om de benodigde instellingen in te voeren. Nadat u informatie over de signaalsterkte heeft ontvangen, stemt u de antenne af. Een satellietscan kan alleen worden uitgevoerd nadat een hoog signaalniveau is gedetecteerd. Om toegang te krijgen tot het bekijken van alle kanalen, plaatst u een toegangskaart voor de operator.

Aanbevolen: