Hoe Wifi Thuis Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Wifi Thuis Te Installeren
Hoe Wifi Thuis Te Installeren

Video: Hoe Wifi Thuis Te Installeren

Video: Hoe Wifi Thuis Te Installeren
Video: How To Setup Wifi Router at Home? How To Setup Wireless Router For Home Wifi? Tenda 2024, April
Anonim

Soms gebeurt het zo dat iemand van het gezin dringend internet nodig heeft terwijl jij belangrijk werk op de computer moet doen. Bij frequente herhaling dreigt deze situatie uit te groeien tot een chronisch conflict. Om in de toekomst echter de strijd om ruimte op de computer te elimineren, kunt u thuis wifi installeren.

Hoe wifi thuis te installeren
Hoe wifi thuis te installeren

instructies:

Stap 1

Om thuis wifi te installeren, hebben we een speciaal apparaat nodig: een router. Controleer bij het kiezen van een router bij je internetprovider welke modellen geschikt zijn voor het type verbinding dat je gebruikt. Misschien zullen de vertegenwoordigers van het bedrijf routers van bepaalde fabrikanten aanbevelen. Voordat u koopt, moet u hun advies opvolgen: er zijn zeker speciale tests uitgevoerd en met de aanbevolen modellen zal de verbinding met internet stabieler en sneller zijn.

Stap 2

We maken een seriële verbinding tussen de router en de computer. We verbinden de draad waarmee de verbinding met internet naar de overeenkomstige aansluiting van de router gaat, en met de tweede draad die bij de kit wordt geleverd, verbinden we de router zelf en de computer door deze in de aansluiting van de netwerkkaart te steken. Er moet een bekabelde verbinding tot stand worden gebracht met ten minste één van de computers: draadloze instellingen worden via deze gemaakt.

Stap 3

Nadat we de stroom op de router hebben aangesloten, starten we de computer en gaan we naar een van de browsers die in het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. In de adresbalk registreren we het IP-adres van de router om toegang te krijgen tot de instellingen: https://192.168.1.1/. Het kan echter anders zijn. Raadpleeg de helpdocumentatie voor het adres en de login en het wachtwoord voor toegang tot de instellingenpagina

Stap 4

Op de instellingenpagina van de wifi-router moet u 2 hoofdtabs invullen die rechtstreeks van invloed zijn op de verbinding: dit zijn "Internetverbinding" ("WAN") en "Draadloos netwerk". Voer op de pagina “WAN” de login en het wachtwoord in voor toegang tot internet, het type verbinding en het IP-adres. Op het tabblad "Draadloos netwerk" - coderingsinstellingen, toegangssleutel tot het wifi-netwerk en de naam (SSID), waarmee het door andere computers wordt gedetecteerd. Start de router opnieuw op.

Stap 5

Wij controleren de juistheid van de verbinding en installatie van de wifi-router. We zijn op zoek naar een netwerk met andere computers of communicators. Nadat u het hebt gevonden, voert u het toegangswachtwoord in en begint u op internet te surfen. Als de verbinding niet wordt verbroken en het kanaal stabiel is, is wifi thuis correct geïnstalleerd.

Aanbevolen: