Hoe Satellietapparatuur Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Satellietapparatuur Te Kiezen?
Hoe Satellietapparatuur Te Kiezen?

Video: Hoe Satellietapparatuur Te Kiezen?

Video: Hoe Satellietapparatuur Te Kiezen?
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, Maart
Anonim

De belangrijkste voordelen van satelliettelevisie zijn de hoge kwaliteit van het ontvangen signaal en de aanwezigheid van een groot aantal kanalen die beschikbaar zijn om te bekijken. Het is niet verwonderlijk dat veel Russen nadenken over de aanschaf van een set apparatuur voor het ontvangen van satellietzenders.

Hoe satellietapparatuur te kiezen?
Hoe satellietapparatuur te kiezen?

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van een set satellietapparatuur door de lijst met operators te bekijken die satellietzenders uitzenden. Dit kunnen operators zijn zoals NTV-plus, Tricolor TV, Raduga TV, Orion Express, Platforma HD en anderen. Elke optie heeft zowel voor- als nadelen. De meest goedkope en wijdverbreide is een pakket met kanalen van Tricolor TV - de kosten van een jaarabonnement bedragen slechts 600 roebel. Maar er moet rekening mee worden gehouden dat de prijs van een set apparatuur voor het ontvangen van kanalen van deze operator overdreven is en u, met installatie, in de regio van 10.000 roebel kost. Apparatuur voor het ontvangen van kanalen van andere operators is goedkoper, maar hun abonnementskosten zijn veel hoger.

Stap 2

Neem bij het kopen van apparatuur voor het ontvangen van satellietzenders geen antennes met een kleine diameter. Als bijvoorbeeld een antenne met een diameter van 55 cm voldoende is om het Tricolor tv-signaal te ontvangen, neem dan een antenne van 90 centimeter. Dit garandeert u een betrouwbare ontvangst in alle weersomstandigheden - bijvoorbeeld bij het passeren van een sterk onweersfront. Een klein "plaatje" werkt in dergelijke omstandigheden niet goed, het beeld op het scherm brokkelt af tot vierkanten of verdwijnt helemaal.

Stap 3

Bij het kiezen van een ontvanger (satellietontvanger), let op welke codering deze "begrijpt". Er moet een slot zijn voor het aansluiten van speciale kaarten waarmee u een signaal in een of andere codering kunt ontvangen. Als u bijvoorbeeld een ontvanger gebruikt om Tricolor TV-zenders te ontvangen, kunt u ook NTV-plus bekijken door een module die Viaccess-codering ondersteunt in het slot van de ontvanger te plaatsen. Aangezien beide operators vanaf één satelliet uitzenden (voor het Europese deel van Rusland), kun je gemakkelijk beide signalen tegelijk ontvangen. Tegelijkertijd kun je het basispakket Tricolor - de belangrijkste federale zenders - gratis bekijken. Hoe meer slots op de ontvanger, hoe meer operators u kunt aansluiten.

Stap 4

Kies je voor een ontvanger met een groot aantal ingebouwde coderingen, dan is het aan te raden om een draaiantenne aan te schaffen. In dit geval kunt u gemakkelijk van de ene satelliet naar de andere gaan. Als de satellieten relatief dicht bij elkaar staan, kunnen meerdere converters (ontvangstkoppen) op een vaste antenne worden geïnstalleerd. In dit geval moet de antennediameter minimaal 90 cm zijn.

Stap 5

Er zijn ontvangers met een harde schijf waarmee je de films en tv-programma's die je aan het bekijken bent niet alleen opneemt, maar ook automatisch doet. Met deze functie bent u niet afhankelijk van het omroepnetwerk - u kunt de ontvanger instellen om films en tv-programma's op te nemen waarin u geïnteresseerd bent en deze later te bekijken, op een voor u geschikt tijdstip. Er zijn modellen waarmee u een tv-zender kunt bekijken en tegelijkertijd een andere kunt opnemen. Een handige optie is de aanwezigheid van een USB-uitgang, waarmee het ontvangen signaal op een computer kan worden opgenomen.

Aanbevolen: