Hoe De Kroon Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kroon Te Verwijderen?
Hoe De Kroon Te Verwijderen?

Video: Hoe De Kroon Te Verwijderen?

Video: Hoe De Kroon Te Verwijderen?
Video: How to Remove an Old emax Crown on a Lower Molar 2024, Mei
Anonim

Als u een polshorloge uit elkaar haalt om het schoon te maken of een onderdeel te vervangen, kan het moeilijk zijn om de kroon te verwijderen. Het uurwerk is vrij kwetsbaar en vereist zorgvuldigheid, dus dit moet zeer zorgvuldig en zorgvuldig worden gedaan. Anders kunt u niet alleen de behuizing beschadigen, maar ook het apparaat permanent beschadigen.

Hoe de kroon te verwijderen?
Hoe de kroon te verwijderen?

instructies:

Stap 1

Bereid een werkplek voor waar je het horloge gaat demonteren. Leg een groot wit laken op tafel, plaats een bureaulamp met voldoende fel licht. Zet een aantal dozen voor je neer waarin je alle onderdelen van het uurwerk opvouwt om niet kwijt te raken. In dit geval is het noodzakelijk om de structurele elementen afzonderlijk op te vouwen, wat het later veel gemakkelijker maakt om het horloge terug te plaatsen. Je kunt ook een camera voorbereiden. Vertrouw niet alleen op het geheugen; maak foto's van elke fase van demontage van het mechanisme.

Stap 2

Maak de armband los van het horloge en leg deze opzij met de schroeven. Onderzoek de structuur van de horlogekast. Als het is vastgemaakt met drukknopen, gebruik dan een dikke schroevendraaier of mes om de sluiting vast te haken en de behuizing te openen. Als het lichaam een draad heeft, moet u het eerst reinigen van stof en vuil dat zich in de loop van de tijd heeft opgehoopt. Dit kan met benzine, gebruik geen water, dit kan het mechanisme aantasten.

Stap 3

Schroef de ring met schroefdraad los met een krachtig pincet. Na het openen van de kast eerst het uurwerk goed bekijken en een foto maken, daarna kunt u het er na het verwijderen van de kroon uit halen.

Stap 4

Leg het horloge met de voorkant naar beneden op een stuk papier. Onderzoek de kroon. Probeer het niet los te schroeven. Onderzoek de plaats waar de opwindas de horlogekast binnenkomt. Sommige modellen hebben een kleine puntvormige pin in de buurt van dit punt. Het is noodzakelijk om het met een handig hulpmiddel in te drukken en tegelijkertijd de opwindhendel opzij te trekken. Als gevolg hiervan zal het hoofd worden losgemaakt. Er zijn ook horlogemodellen waarin een schroef is geïnstalleerd in plaats van een pin. In dit geval is het noodzakelijk om het een halve slag te draaien en rustig de kroon eruit te halen.

Stap 5

Plaats de kroon terug in het uurwerk zodra u deze uit de kast haalt. Je hebt het later nodig bij het analyseren van andere onderdelen. Dit element wordt op dezelfde manier ingevoegd als het wordt verwijderd.

Aanbevolen: