Hoe De Kroon Op Te Laden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kroon Op Te Laden?
Hoe De Kroon Op Te Laden?

Video: Hoe De Kroon Op Te Laden?

Video: Hoe De Kroon Op Te Laden?
Video: Dergelijke geheimen zijn al vergeten, maar ze zijn het waard om te weten! Handige tips voor alle 2024, April
Anonim

Het is gevaarlijk om een gewone batterij "Krona", "Korund" of iets dergelijks op te laden. Maar ook oplaadbare batterijen worden in dezelfde vormfactor geproduceerd. Deze omvatten bijvoorbeeld 7D-0, 125, "Nika" en tal van geïmporteerde analogen.

Hoe de kroon op te laden?
Hoe de kroon op te laden?

instructies:

Stap 1

Bekijk de pinout van de Krona-batterij. Voor de batterij zelf of een batterij van dit type, evenals voor de voeding die deze vervangt, is de grote pool negatief, de kleine pool positief. Voor de oplader, evenals voor elk apparaat dat wordt aangedreven door de "Krona", is het tegenovergestelde waar: de kleine terminal is negatief, de grote terminal is positief.

Stap 2

Zorg ervoor dat de batterij die je hebt oplaadbaar is.

Stap 3

Bepaal de laadstroom van de accu. Deel hiervoor de capaciteit, uitgedrukt in milliampère-uur, door 10. Je krijgt de laadstroom in milliampère. Voor een accu van 125 mAh is de laadstroom bijvoorbeeld 12,5 mA.

Stap 4

Gebruik als stroombron voor de lader een voeding met een uitgangsspanning van ongeveer 15 V en het maximaal toegestane stroomverbruik is niet hoger dan de laadstroom van de batterij.

Stap 5

Bekijk de pinout van de LM317T-stabilisator. Als je het met de voorkant met de markering naar je toe plaatst, en de kabels naar beneden, dan is er een afstelkabel aan de linkerkant, een uitgang in het midden en een ingang aan de rechterkant. Installeer de microschakeling op een koellichaam, dat is geïsoleerd van andere spanningvoerende delen van de lader, aangezien het elektrisch is verbonden met de uitgang van de stabilisator.

Stap 6

De LM317T-microschakeling is een spanningsregelaar. Om het voor andere doeleinden te gebruiken - als stroomstabilisator - sluit u een pull-up-weerstand aan tussen de uitgang en de stuuruitgang. Bereken zijn weerstand volgens de wet van Ohm, rekening houdend met het feit dat de spanning aan de uitgang van de stabilisator 1,25 V is. Vervang hiervoor de laadstroom, uitgedrukt in milliampère, in de volgende formule:

R = 1,25 / I

De weerstand zal in kilo-ohm zijn. Voor een laadstroom van 12,5 mA ziet de berekening er bijvoorbeeld als volgt uit:

ik = 12,5 mA = 0,0125A

R = 1,25/0, 0125 = 100 Ohm

Stap 7

Bereken het vermogen van de weerstand in watt door de spanningsval erover, gelijk aan 1,25 V, te vermenigvuldigen met de laadstroom, ook eerder omgezet in ampère. Rond het resultaat af op de dichtstbijzijnde standaardreeks.

Stap 8

Sluit de plus van de voeding aan op de plus van de accu, de min van de accu op de ingang van de stabilisator, de regeluitgang van de stabilisator op de min van de voeding. Sluit een elektrolytische condensator van 100 μF, 25 V aan tussen de ingang en de regeluitgang van de stabilisator met een plus op de ingang. Shunt het met keramiek van elke capaciteit.

Stap 9

Schakel de voeding in en laat de batterij 15 uur opladen.

Aanbevolen: