Een Tv-afstandsbediening Repareren

Inhoudsopgave:

Een Tv-afstandsbediening Repareren
Een Tv-afstandsbediening Repareren

Video: Een Tv-afstandsbediening Repareren

Video: Een Tv-afstandsbediening Repareren
Video: How to repair tv remote control [non working buttons] diy 10 min fix 2024, April
Anonim

Het werk van een reparateur van elektrische apparaten bestaat voor het grootste deel uit het repareren van niet een of andere gecompliceerde apparatuur, maar technieken van "lichte gevechten" - afstandsbedieningen van tv's of radiobandrecorders. Deze apparaten worden veel vaker onbruikbaar dan de apparaten zelf, die door deze consoles worden aangestuurd. De meeste fouten die in deze afstandsbedieningen voorkomen, kunnen door elke man worden gemaakt als hij deze afstandsbediening uit elkaar haalt. In dit artikel wordt uitgelegd wat u moet doen om de afstandsbediening van uw tv thuis te repareren.

Een tv-afstandsbediening repareren
Een tv-afstandsbediening repareren

Het is nodig

Afstandsbediening, soldeerbout, een set vervangbare rubberen producten

instructies:

Stap 1

De afstandsbediening is gemaakt van hard plastic en het toetsenbord is gemaakt van zacht maar duurzaam rubber. Rubber is een goed elastisch materiaal. Maar na verloop van tijd kan het rubber slijten. Tijdens één keer kijken van het programma kan het toetsenbord van de afstandsbediening meerdere keren tot tientallen keren worden gebruikt. Vermenigvuldig deze waarde met het aantal programma's, advertenties of tv-programma's en vermenigvuldig dit vervolgens met 365 dagen per jaar. Voor een jaar krijg je een vrij groot cijfer. Dit is de reden waarom het toetsenbord zo snel verslijt.

Stap 2

In de behuizing van de afstandsbediening, onder de kanaaltoetsen, bevinden zich kleine rubberen producten in de vorm van een cirkel met een gat. Als je deze elastiekjes vervangt, krijgt de afstandsbediening een nieuw leven. Het probleem kan ook liggen in de vervuiling van de contacten waaraan de toetsenbordknoppen grenzen of in de breuk van sommige draden. Om het probleem van "vuile contacten" op te lossen, volstaat het om watten gedrenkt in alcohol of eau de cologne te gebruiken. Om het probleem van "gebroken draden" op te lossen, is het de moeite waard om een verwarmde soldeerbout te gebruiken. Soldeer gewoon eventuele jumperdraden die niet op hun plaats zitten.

Stap 3

Om de rubberen mokken te vervangen, moet je de afstandsbediening demonteren. Bevochtig alle contacten met vochtige doekjes of een wattenstaafje gedrenkt in alcohol. Lijm een nieuwe set rubberen mokken in plaats van oude mokken die na meerdere jaren onbruikbaar zijn geworden. Controleer na het monteren van de afstandsbediening in omgekeerde volgorde de functionaliteit van de afstandsbediening.

Stap 4

Naast de standaard manier om de werking van de afstandsbediening te controleren, kun je een digitale camera gebruiken. Focus op het signaaluitvoervenster van de afstandsbediening, druk op een willekeurige knop op de afstandsbediening. Met de camera zou een ultraviolette straal moeten verschijnen, die niet zichtbaar is voor het menselijk oog.

Aanbevolen: