Een Koptelefoonaansluiting Repareren

Inhoudsopgave:

Een Koptelefoonaansluiting Repareren
Een Koptelefoonaansluiting Repareren

Video: Een Koptelefoonaansluiting Repareren

Video: Een Koptelefoonaansluiting Repareren
Video: Koptelefoon aansluiting 2024, April
Anonim

Hoofdtelefoons van een grote verscheidenheid aan maten en soorten worden gebruikt in veel elektronische apparaten zoals iPods of headsets voor mobiele telefoons. Soms gaat bij onzorgvuldig gebruik de connector waarmee de hoofdtelefoon op het apparaat is aangesloten kapot. Het repareren van een connector duurt meestal niet lang en vereist geen professionele apparatuur.

Een koptelefoonaansluiting repareren fix
Een koptelefoonaansluiting repareren fix

Het is nodig

  • - soldeerbout;
  • - stroom;
  • - soldeer;
  • - draden.

instructies:

Stap 1

Onderzoek het elektronische apparaat waarop de hoofdtelefoon is aangesloten. Een mogelijke reden voor het ontbreken van geluid kan een vuile connector zijn. Maak in dit geval de aansluiting voor de stekker schoon met een geslepen lucifer of een tandenstoker. Reinig indien nodig de miniatuurstekker (soms een "jack" genoemd) van vuil.

Stap 2

Als de beschreven maatregelen niet werken, controleer dan of het apparaat werkt met andere (werkende) koptelefoons van hetzelfde type. Als er geen geluid is, en in dit geval, moet de oorzaak worden gezocht in dat deel van de connector dat zich op het elektronische apparaat bevindt.

Stap 3

Demonteer het apparaat door de bevestigingen los te draaien. Ga met uw vingernagel of een puntig voorwerp (bij voorkeur geen metalen) over het gewricht dat de lichaamsdelen verbindt. Inspecteer na het demonteren het stopcontact waar de stekker in zit. Controleer hoe betrouwbaar de elektrische contacten zijn. Herstel indien nodig de verbindingen door ze te verhitten met een soldeerbout.

Stap 4

Als de bus van de connector intact is, gaat u verder met de reparatie van de stekker ("jack"). Het kan in verschillende uitvoeringen zijn, maar bestaat altijd uit een ring, sleeve en tip. Demonteer de connector en inspecteer het soldeerkussen. Als het vernikkeld is, maak het dan schoon en vertin het met een soldeerbout.

Stap 5

Strip de draden van de stekker naar de hoofdtelefoon. Kort de draad in die wordt gevormd door de getwiste kernen van het scherm. Anders kan het worden gesloten.

Stap 6

Schuif beschermbuizen over de draden en soldeer de draden vervolgens aan de jack-pinnen. De buizen kunnen nu op de contacten worden geschoven.

Stap 7

Soldeer de gemeenschappelijke draad aan de connector. In dit geval is het ongewenst om laagsmeltend soldeer te gebruiken. Als de punt van de soldeerbout te breed is, is het aan te raden deze te verkleinen met een vijl.

Stap 8

Steek de kabel in de houder. Wikkel voor de betrouwbaarheid een paar slagen harde draad om de draad. Zet de draad vast door hete hars op zijn beurten te laten vallen (een normale knoop zal de bevestiging verzwakken).

Stap 9

Schroef de beschermkap op de connector. Steek de stekker in de connector en controleer de bruikbaarheid door deze op de speler aan te sluiten. Als alles zorgvuldig en correct is gedaan, hoor je het langverwachte geluid uit de koptelefoon.

Aanbevolen: