De Voeding Van De Tv Controleren?

Inhoudsopgave:

De Voeding Van De Tv Controleren?
De Voeding Van De Tv Controleren?

Video: De Voeding Van De Tv Controleren?

Video: De Voeding Van De Tv Controleren?
Video: How to fully check your tv power supply on a dead television set 2024, April
Anonim

Als de tv defect raakt, kunt u de reparatie het beste aan een specialist toevertrouwen. Maar als je weet hoe je met een tester (multimeter) moet omgaan en een soldeerbout in je handen hebt, kun je proberen de tv-ontvanger zelf te repareren.

De voeding van de tv controleren?
De voeding van de tv controleren?

Het is nodig

  • - tester (multimeter);
  • - twee gloeilampen van 60-100 W;
  • - soldeerbout en soldeer;
  • - kruisschroevendraaier;

instructies:

Stap 1

TV-storingen kunnen van zeer uiteenlopende aard zijn. Als het geen tekenen van leven vertoont wanneer het wordt ingeschakeld, controleer dan eerst of er spanning in het stopcontact staat. Als dat het geval is, koppelt u de tv los en verwijdert u de achterklep. Controleer vervolgens het netsnoer en schakel over. In het geval dat er spanning aan de voeding wordt geleverd, kan worden aangenomen dat deze defect is.

Stap 2

Kijk eerst eens goed naar de voeding. Pas op voor verdonkerde weerstanden en gezwollen condensatoren. Een werkende condensator heeft een platte bovenkant - als deze gezwollen is, kan worden aangenomen dat deze kapot is. Vergeet niet naar de achterkant van het bord te kijken. Controleer op storingen tussen de rails, of de onderdelen stevig zijn gesoldeerd. Als de voeding naar buiten werkt, inspecteer dan de lijnscanner - deze is het meest belast, storingen daarin komen vrij vaak voor.

Stap 3

In het geval dat een extern onderzoek van de tv-units geen storing aan het licht heeft gebracht, moet u ernaar zoeken door de voedingsspanningen van de voeding te controleren. De kans is groot dat je geen tv-schema hebt, dus zoek er een online. Bepaal volgens het diagram welke connector van de voeding naar de horizontale eindtrap gaat en koppel deze los (zoek naar een voedingsspanning van 110-160 V). Sluit in plaats daarvan een conventionele gloeilamp aan met een vermogen van ongeveer 100 watt.

Stap 4

Als er geen afzonderlijke connector is, moet u een van de elementen van het uitgangscircuit van deze spanning op de voeding lossolderen en de lamp aansluiten. Wanneer je de voeding voor de eerste keer aanzet, sluit je deze ook aan via de tweede lamp. In het geval dat het fel oplicht, is er een storing in de voeding. Kijk naar het diagram welke elementen van de voedingseenheid defect (doorboord) kunnen zijn en direct stroom door zichzelf naar de lamp sturen.

Stap 5

De situatie waarin de lamp oplicht en onmiddellijk uitgaat of zwak gloeit, geeft de bruikbaarheid van de ingangscircuits van de voeding aan. De lamp bij de ingang kan worden uitgeschakeld en zonder kunnen verdere controles worden uitgevoerd.

Stap 6

Begin met het testen van de voeding door de spanning over de belasting (aangesloten lamp) te meten. Kijk naar het diagram om te zien welke spanning aanwezig moet zijn. Dit kan zowel op de voedingsconnector als op de testpunten worden aangegeven. Aan de uitgang van de primaire wikkeling van de lijntransformator kan de voedingsspanning worden aangegeven. Het moet tussen 110-150V zijn, afhankelijk van de grootte van het tv-scherm.

Stap 7

Als de spanning aanzienlijk hoger is, in de buurt van 200 V, controleer dan de elementen van het primaire circuit van de voedingseenheid die verantwoordelijk zijn voor de vorming ervan. Besteed bijzondere aandacht aan elektrolytische condensatoren. Een uiterlijk bruikbare, maar oude condensator kan een lage capaciteit hebben, wat leidt tot een toename van de uitgangsspanning. Als deze laag is, moet u de secundaire circuits van de voedingseenheid controleren. Let op condensatoren en diodes in de horizontale en verticale stroomkringen.

Stap 8

In het geval dat alle spanningen correct zijn, moet de storing worden gezocht in andere eenheden van de tv. Allereerst in line-scan.

Aanbevolen: