Een Foto Laden Vanaf Een Geheugenkaart

Inhoudsopgave:

Een Foto Laden Vanaf Een Geheugenkaart
Een Foto Laden Vanaf Een Geheugenkaart

Video: Een Foto Laden Vanaf Een Geheugenkaart

Video: Een Foto Laden Vanaf Een Geheugenkaart
Video: How to Transfer Pictures and Video Files from an SD Card to Your Windows PC 2024, April
Anonim

Kaarten op basis van EEPROM-chips worden gebruikt voor het opslaan en overbrengen van informatie in veel mobiele apparaten - mobiele telefoons, digitale camera's, mp3-spelers, enz. Om informatie van dergelijke geheugenkaarten, ook wel flash-kaarten genoemd, te lezen, hebt u een speciaal apparaat nodig - een kaartlezer.

Een foto laden vanaf een geheugenkaart
Een foto laden vanaf een geheugenkaart

instructies:

Stap 1

Zoek uit of uw computer een kaartlezer heeft. Dit apparaat wordt zelden opgenomen in de basisconfiguratie van personal computers, maar in sommige modellen laptops en laptops kan het worden gevonden. Als uw pc bovendien een uitgebreid multimediatoetsenbord heeft, is het mogelijk dat er ook een kaartlezer in is ingebouwd.

Stap 2

Schaf dit apparaat aan als uw computer er geen heeft, maar u van plan bent vaak foto's van geheugenkaarten te lezen. De prijs is niet geweldig - in het bereik van driehonderd tot zeshonderd roebel. Let er bij het kopen op of de kaartlezer een slot heeft voor geheugenkaarten van het formaat dat jij nodig hebt. De eenvoudigste apparaten van dit type zijn ontworpen om met slechts één formaat te werken, terwijl complexere apparaten maximaal vier slots kunnen hebben voor 23 soorten geheugenkaarten, en bovendien een slot voor het lezen van flashdrives en het aansluiten van een Bluetooth-adapter. Bijna al deze apparaten zijn aangesloten op de USB-poort van een computer.

Stap 3

Nadat je een geheugenkaartslot op je computer hebt gevonden of een kaartlezer hebt gekocht en geïnstalleerd, zal het niet moeilijk zijn om de benodigde bestanden te lezen. Het is voldoende om een geheugenkaart in de juiste sleuf te plaatsen en toegang tot alle inhoud wordt geopend via de standaard bestandsbeheerder van uw besturingssysteem. In Windows wordt Verkenner gebruikt als bestandsbeheerder. Na het plaatsen van de geheugenkaart in de sleuf, zou een nieuw Verkenner-venster moeten openen, waarin u een lijst met de inhoud van de kaart zult vinden. Als uw OS-instellingen niet voorzien in autorun, open dan Verkenner met behulp van de win + e-sneltoets en navigeer naar de map met de foto's. Selecteer de gewenste foto's, kopieer (ctrl + c), ga dan naar de doelmap en plak de gekopieerde (ctrl + v).

Stap 4

Als je computer geen kaartlezer heeft en je bent ook niet van plan er een aan te schaffen, zoek dan op computers op je werk of bij vrienden naar zo'n apparaat. Er zijn ook andere manieren. Heb je bijvoorbeeld een mobiele telefoon of mp3-speler die hetzelfde type geheugenkaarten kan gebruiken, gebruik deze apparaten dan als adapter. Bovendien zijn fotostudio's tegenwoordig uitgerust met digitale fotoapparatuur voor fotografie op locatie, zodat u contact met hen kunt opnemen met het verzoek om uw geheugenkaart te lezen en foto's naar elk medium te schrijven - een flashstation of optische schijf.

Aanbevolen: