Waarom Is De Snelheid Van De 3G-modem Laag?

Waarom Is De Snelheid Van De 3G-modem Laag?
Waarom Is De Snelheid Van De 3G-modem Laag?

Video: Waarom Is De Snelheid Van De 3G-modem Laag?

Video: Waarom Is De Snelheid Van De 3G-modem Laag?
Video: Что выбрать 3g/4g модем или 3g/4g роутер? 2024, April
Anonim

Talloze gebruikers van 3G USB-modems zijn niet tevreden met de snelheid van internettoegang. Verschillende factoren zijn van invloed op de snelheid, tot aan uw locatie.

Waarom is de snelheid van de 3G-modem laag?
Waarom is de snelheid van de 3G-modem laag?

In de meeste gevallen is de reden voor de trage internetsnelheid uw data-abonnement. De meeste tariefplannen hebben een limiet op de hoeveelheid overgedragen informatie. Wanneer dit volume is bereikt, beperkt de provider de snelheid van uw internetverbinding met geweld. Deze voorwaarde staat in het contract voor de levering van communicatiediensten, maar geen enkele telecomoperator besteedt hier aandacht aan. De uitweg is om extra te betalen aan de provider voor een extra hoeveelheid informatie of om de hoeveelheid verzonden verkeer te monitoren.

Ook is uw locatie van invloed op de snelheid van internet voor 3G-modems. Gebouwdichtheid en terrein kunnen een nadelig effect hebben op de kwaliteit van het ontvangen signaal. Als gevolg hiervan zijn er dips in snelheid.

Ook het ontbreken van apparatuur voor 3G-netwerken bij het basisstation heeft een negatief effect op de snelheid van internet. De beste snelheid bereik je immers juist in een netwerk met HSDPA-ondersteuning, en zonder 3G is dat onmogelijk. Neem contact op met uw serviceprovider voor het dekkingsgebied van 3G-netwerken.

U kunt ook proberen uw locatie te wijzigen; je kunt ook proberen een externe antenne aan te sluiten (sommige modems hebben hiervoor een speciale connector) om het signaal te versterken. Een bepaalde positie van de antenne kan goede resultaten opleveren.

De werklast van het basisstation van een vervoerder kan ook van invloed zijn op de snelheid. Bij gebruik van een modem vanaf het tijdstip van de dag en het netwerk plannen op de minst drukke tijd.

Aanbevolen: