Hoe De Adapter Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Adapter Te Demonteren?
Hoe De Adapter Te Demonteren?

Video: Hoe De Adapter Te Demonteren?

Video: Hoe De Adapter Te Demonteren?
Video: The Easiest Way To Disassemble Laptop AC Power Adapters And Wall Warts 2024, Mei
Anonim

De adapter is een externe voeding voor een laptop, monitor of andere apparatuur. Dit apparaat wordt gebruikt om de batterij op te laden of om het apparaat rechtstreeks van stroom te voorzien. In sommige gevallen, in geval van storing, is het noodzakelijk om de adapter te demonteren.

Hoe de adapter te demonteren?
Hoe de adapter te demonteren?

Het is nodig

  • - handdoek;
  • - een hamer;
  • - scalpel.

instructies:

Stap 1

Neem een zachte handdoek en wikkel de adapter erin. Tik zachtjes met een hamer op de naad om de lijm los te maken. De slagen moeten scherp en krachtig genoeg zijn, maar zonder overmatige ijver, om het lichaam zelf niet per ongeluk te beschadigen. Bepaal experimenteel de kracht waarmee de naad begint te divergeren. Open dan de zaak.

Stap 2

Open de behuizing met een scalpel als je bang bent om met een hamer op de adapter te kloppen. Dit kan echter het oppervlak van de behuizing beschadigen met sneden, krassen en spleten, en als u het overdrijft, kan het bord zelf worden beschadigd. In het geval van een handdoek en een hamer blijft het apparaat ongedeerd. De scalpel kan alleen worden gebruikt als het adapterlichaam stevig genoeg is gelijmd of een speciale bevestigingsmethode heeft.

Stap 3

Verwarm de dunste en smalste schroevendraaier of scalpel en plaats deze op de naad van het adapterlichaam. Druk erop totdat u een karakteristieke klik hoort. Schuif de schroevendraaier langs de naad totdat u de behuizing volledig opent. Er moet aan worden herinnerd dat er op sommige plaatsen speciale vergrendelingen zijn die met druk moeten worden geopend. Als de behuizing ernstig is beschadigd bij het demonteren van de adapter, kan deze opnieuw worden gemonteerd met epoxyhars, die ook de gevallen onderdelen zal vervangen.

Stap 4

Controleer de aangesloten draden op de oorzaak van een storing of kortsluiting. Als er een storing in hen was, soldeer dan voorzichtig de losse elementen en wikkel ze om met elektrische tape om opnieuw kortsluiten te voorkomen. Als u een reservedraad heeft, kunt u de defecte draad doorknippen en een nieuwe bevestigen. In dit geval moet u de connectoren lossolderen.

Stap 5

Monteer het apparaat terug en controleer de functionaliteit. Als de adapter nu niet werkt, zit het probleem mogelijk in de doorgebrande elementen van het bord. In dit geval moet u een nieuw apparaat aanschaffen om de apparatuur op te laden.

Aanbevolen: