Hoe De Luidspreker Te Lijmen

Inhoudsopgave:

Hoe De Luidspreker Te Lijmen
Hoe De Luidspreker Te Lijmen

Video: Hoe De Luidspreker Te Lijmen

Video: Hoe De Luidspreker Te Lijmen
Video: Speaker reparatie. Hoe repareer je een speaker? 2024, Mei
Anonim

Als de luidspreker vreemde geluiden maakt, kan deze gaan lekken. Om de luidspreker te lijmen, heb je alleen Moment-lijm en een stuk stof of verband nodig. Is de schade aanzienlijk, dan kun je niet zonder soldeerbout.

Hoe de luidspreker te lijmen
Hoe de luidspreker te lijmen

Het is nodig

  • - lijm "Moment"
  • - twee stukjes dun tissue (je kunt een verband gebruiken) of toiletpapier
  • - scalpel
  • - pincet

instructies:

Stap 1

Maak een verband of doek klaar, kleur het zodat het overeenkomt met de kleur van de luidsprekers zelf. Breng vervolgens lijm aan op de stof en lijm deze voorzichtig van buiten en van binnen. Als je bang bent voor schade of niet goed plakt, plak dan alleen van buitenaf. Corrigeer met een pincet of scalpel. Wacht tot de lijm helemaal droog is.

Stap 2

Als het probleem met de luidspreker groter is dan een gat in de stof, volgt hier de volgende instructie. Eerst moet u alle stroomvoerende bedrading van het aansluitblok lossolderen. Maak de dop in het midden van de diffuser nat met aceton. Zodra de lijm is opgelost, wrik je voorzichtig met een scalpel los en gooi je de dop weg. Herhaal dezelfde stappen met de centreerring.

Stap 3

Nu scheiden we met behulp van aceton de suspensie van de diffuser. Eenmaal losgemaakt, verwijdert u de diffuser met centreerring uit de mand. Nu moet je de spoel terugspoelen. Als de spoel aan de basis is uitgebrand, moet u eerst solderen, maar om niet buiten de basis uit te steken. Als alles klaar is, kun je beginnen met terugspoelen. Om dit te doen, steekt u een buis met een geschikte diameter in de spoel en wikkelt u de hele oude wikkeling af, terwijl u het aantal windingen onthoudt. Smeer de spoel in met "Moment" en wind een nieuwe draad op. Soldeer daarna een nieuwe wikkeling aan de patches en je kunt beginnen met monteren.

Stap 4

Leeg de mand en plaats de diffuser erin. Centreer de spoel met behulp van fotografische film (de film wordt in een ring gerold en tussen de luidsprekerkern en de spoel zelf gestoken). Eerst moet u de diffusorhanger met lijm lijmen en nadat de ophanging is opgedroogd, de centreerring (zorg ervoor dat u op de lijmpunten drukt). Zodra de lijm bevroren is, scheur je de folie af en controleer je de rol van de spoel. Als alles in orde is, lijm dan de beschermkap en plaats de kolom ergens totdat deze volledig droog is. Hoort u tijdens de controle een gekraak van de spoel, dan moet u alles eraf halen en de opwind- of centreerring opnieuw controleren. In principe is dit het hele proces. Het is raadzaam om de luidspreker op nominaal vermogen te controleren.

Aanbevolen: