Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Luidsprekers Van Een Computer Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Video: Connecting External / Monitor Speakers To The Laptop & Computer 2024, April
Anonim

Laptopcomputers hebben hun eigen geluidssysteem. Maar in de regel laat de kwaliteit van een dergelijke uitzending van geluid te wensen over. De beste uitweg uit deze situatie zou zijn om externe apparatuur te gebruiken.

Luidsprekers
Luidsprekers

Externe luidsprekers

Gespecialiseerde winkels kunnen een brede selectie luidsprekers aanbieden die verschillen in ontwerp, kwaliteit en vermogen. Bij het maken van een keuze moet de gebruiker begrijpen hoe de luidsprekers op de laptop moeten worden aangesloten, vooral omdat de verbindingsmethoden kunnen verschillen, evenals de stroomvoorziening van de luidsprekers.

Externe luidsprekers vallen in twee categorieën:

  • draagbaar
  • stationair

Draagbaar, evenals een laptop, worden gekenmerkt door compactheid en mobiliteit. Ze zijn gemakkelijk genoeg om mee te nemen op de weg en eenvoudig aan te sluiten. Stationaire luidsprekers zijn groot van formaat, maar ze zijn de meest geschikte optie voor diegenen die de best mogelijke geluidskwaliteit willen.

Meestal moeten stationaire externe luidsprekers, die even geschikt zijn voor laptops als desktopcomputers, worden gevoed via het lichtnet. Draagbare luidsprekers worden gevoed door een USB-connector. Er is ook een categorie luidsprekers die wordt gevoed door ingebouwde oplaadbare batterijen.

Luidsprekers aansluiten

Mini-jack-aansluiting

Als u speciale computerluidsprekers gebruikt met een mini-jackplug van 3,5 mm, steekt u deze gewoon in het stopcontact en steekt u de stekker in de audio-aansluiting van de laptop. Als er een aan/uit-knop op de luidsprekerbehuizing zit, drukt u erop. Daarna schakelt de laptop het ingebouwde audiosysteem uit en begint het audiosignaal naar externe luidsprekers te sturen. Voor een correcte werking in dit geval hoeft u geen extra stuurprogramma's te installeren.

USB-aansluiting

De situatie is iets anders als het externe audiosysteem een USB-interface heeft. Om in dit geval verbinding te maken met een laptop, moet u eerst het juiste stuurprogramma installeren, dat meestal op de schijf staat, compleet met de luidsprekers.

Na het installeren van de software sluit je de speakers met een USB-kabel aan op je laptop. Het externe audioapparaat wordt automatisch herkend.

Bluetooth-verbinding

Als je Bluetooth-speakers hebt en je laptop is uitgerust met een Bluetooth-adapter, dan kun je draadloos verbinding maken. Ga hiervoor als volgt te werk:

  • zet de luidsprekers aan, activeer de Bluetooth-modus en zorg ervoor dat de bijbehorende indicator oplicht;
  • voer het woord Bluetooth in de zoekbalk van het besturingssysteem van de laptop in en selecteer "Bluetooth-instellingen";
  • verander in een nieuw venster de positie van de schakelaar;
  • nadat de service de dynamiek heeft gedetecteerd, klikt u op de bijbehorende regel en klikt u vervolgens op "Link";
  • voer de geheime code in (als u de code niet hebt gewijzigd, is deze standaard 0000 of 1234) en klikt u op "Volgende";
  • nadat de status "Verbonden" verschijnt, kunt u de luidsprekers gebruiken.

Aanbevolen: