Een Router Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Router Kiezen
Een Router Kiezen

Video: Een Router Kiezen

Video: Een Router Kiezen
Video: Wireless Router & Mesh Network Buying Guide | Consumer Reports 2024, Mei
Anonim

Als je thuis meerdere computers hebt, een printer, een scanner en ook apparaten hebt met een draadloze WiFi-interface (mobiele telefoons, tv's, PDA's), dan wil je er zeker een lokaal netwerk van maken en toegang krijgen tot internet van een van hen. Om deze kans te krijgen, moet u een apparaat aanschaffen dat een router of router wordt genoemd. Het doel is het ontvangen en verzenden van gegevens volgens bepaalde regels.

Een router kiezen
Een router kiezen

instructies:

Stap 1

Bepaal het bedrag dat u bereid bent te besteden aan een router. In de uitverkoop vindt u routers van verschillende fabrikanten: D-Link, Asus, Zyxel, Netgear, Edimax, Compex, Linksys en anderen. De kosten van routers variëren, afhankelijk van hun technische mogelijkheden, van $ 30 tot $ 200. Afhankelijk van de naamsbekendheid zal de prijs van vergelijkbare apparaten aanzienlijk verschillen.

Stap 2

Bepaal hoeveel en welke apparaten er op uw lokale netwerk zullen zijn. Computers zijn via een kabel of via een wifi-interface met de router verbonden. Meestal hebben routers vier poorten voor het aansluiten van netwerkapparaten met een kabel, een poort voor het aansluiten van een kabel van een internetprovider. Door het wijdverbreide gebruik van wifi-apparaten is het onpraktisch om een router te kopen zonder wifi-module. Het prijsverschil tussen routers met en zonder wifi is verwaarloosbaar.

Stap 3

Bepaal welke extra routerfuncties je nodig hebt. Naast de standaardset functies, waaronder het combineren van apparaten in een netwerk en het distribueren van internet naar hen, kunnen routers extra mogelijkheden hebben:

- de aanwezigheid van een USB-poort, die verschillende doelen kan hebben: het aansluiten van een printer om deze als printserver te gebruiken (dit maakt het mogelijk om de printer te gebruiken vanaf elke computer in het lokale netwerk), het aansluiten van een externe harde schijf of andere opslag apparaten (hiermee kunt u gegevens van internet downloaden, de computer niet aanzetten), en een USB-modem aansluiten (dit kan handig zijn als back-up internetkanaal in geval van problemen met de communicatie met uw provider), - de aanwezigheid van een aansluiting voor een telefoontoestel en een VOIP-module voor het gebruik van internettelefonie, - de mogelijkheid om te werken met de lokale bronnen van de provider (ftp-server) en tegelijkertijd toegang te krijgen tot internet.

Stap 4

Maak op basis van de verzamelde informatie een keuze voor een specifiek apparaatmodel.

Stap 5

Raadpleeg uw ISP over de compatibiliteit van uw gekozen router met netwerkparameters.

Aanbevolen: