Hoe Een Wifi-router Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wifi-router Te Kiezen
Hoe Een Wifi-router Te Kiezen

Video: Hoe Een Wifi-router Te Kiezen

Video: Hoe Een Wifi-router Te Kiezen
Video: Wireless Router Buyer's Guide - WiFi Router Buying Guide 2024, Mei
Anonim

Het kiezen van de juiste wifi-router voor uw thuis- of werknetwerk is de sleutel tot goed werk. Een wifi-router kan anders zijn en verschillende snelheden verdelen (zelfs minder dan die vermeld in het tarief), daarom moet het proces van het kiezen van een router zo verantwoord mogelijk worden benaderd.

Hoe een wifi-router te kiezen
Hoe een wifi-router te kiezen

Wifi router

Een wifi-router is een speciaal middel waarmee netwerkdatapakketten worden gedistribueerd naar gebruikers die op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten. Het is vermeldenswaard dat de meerderheid van de gebruikers van personal computers, laptops en andere dingen tegenwoordig gelooft dat je de goedkoopste wifi-router kunt kopen, omdat ze praktisch niet anders zijn. Dergelijke gebruikers vergissen zich diep.

Wanneer u een router koopt, moet u naar de "binnenkant" kijken. Het is bij hen dat alle soorten routers van elkaar verschillen. Door een van de goedkoopste wifi-routers te kopen (natuurlijk niet met de beste hardware), kan de gebruiker met een groot aantal verschillende problemen worden geconfronteerd. Je hebt bijvoorbeeld één snelheid besteld bij je provider, zeg maar tot 30 Mb/s, maar in feite krijg je met een slechte wifi-router minder dan de helft van deze snelheid. Dit probleem is tegenwoordig erg relevant en niet alle gebruikers begrijpen dat de fout ligt in het feit dat ze besloten hebben geld te besparen op een router. Het is heel gebruikelijk dat goedkope wifi-routers de verbinding verliezen, vastlopen en automatisch opnieuw opstarten, wat ook het werk op een slechte manier beïnvloedt.

De belangrijkste aspecten van het kiezen van een wifi-router

Om een goede wifi-router te krijgen, moet je eerst op internet naar een model zoeken. Wanneer u vervolgens het type wifi-router vindt dat u bevalt, moet u beoordelingen van kopers lezen (bijvoorbeeld op de Yandex Market). Bij het bekijken van deze reviews moet je eerst opletten of deze router de snelheid onderbreekt. In het geval dat er weinig van dergelijke negatieve beoordelingen zijn, kunt u dit model blijven bekijken, in het tegenovergestelde geval is het beter om het onmiddellijk te verlaten. De volgende factor waar je op moet letten, is de stabiliteit van de wifi-router. Als de beoordelingen aangeven dat het heel vaak automatisch opnieuw opstart, vastloopt of over het algemeen niet goed werkt, vergeet dan dit routermodel te kopen. Zodat je in de toekomst geen problemen hebt met je werk, moet je er precies een zoeken die goede internals heeft en natuurlijk niet bevriest, niet bugt, enz. Ook bij het kiezen van een wifi-router model, kun je aandacht besteden aan dergelijke beoordelingen die spreken over zijn werk met torrent-bronnen. Als er wordt gezegd dat tijdens het downloaden van een torrent de router begint te bevriezen of opnieuw op te starten, verlaat dit model dan onmiddellijk, omdat dit aangeeft dat het model een zwakke vulling heeft. Het is erg belangrijk om aandacht te besteden aan de snelheid van de Wi-Fi-verbinding, omdat het deze factor voor het grootste deel is die de snelheid van het overbrengen van datapakketten naar verschillende apparaten beïnvloedt. Als er bijvoorbeeld wordt aangegeven dat de wifi-verbinding slecht is en meerdere apparaten op hetzelfde netwerk slecht werken, dan is het beter om van dit model af te zien zodat er later geen problemen zijn.

Aanbevolen: