Een Wifi-router Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Wifi-router Kiezen
Een Wifi-router Kiezen

Video: Een Wifi-router Kiezen

Video: Een Wifi-router Kiezen
Video: ТОП-5 Wi-Fi роутеров! | Лучшие роутеры для дома! TP Link Archer C6, Роутер Xiaomi, топ роутеров 2024, Mei
Anonim

Het kiezen van een wifi-router lijkt misschien een eenvoudige aangelegenheid. Echter alleen op het eerste gezicht. Apparaten verschillen niet alleen van elkaar door de fabrikant, maar ook door hun hardwarekenmerken, software "vulling". De prestaties van de router kunnen ook veranderen. Daarom, zodat de aankoop geen loterij wordt, moet u letten op enkele van de kenmerken van zijn keuze.

Een wifi-router kiezen
Een wifi-router kiezen

instructies:

Stap 1

Ten eerste moet de koper van de router letten op de wifi-standaarden die door het apparaat worden ondersteund. Sommige fabrikanten produceren vaak apparaten die veel eng gerichte standaarden ondersteunen (dat wil zeggen, die minder vaak worden gebruikt dan andere en nog niet erg wijdverbreid zijn onder gebruikers). Het is dus beter om de lijn met deze kenmerken niet over te slaan, anders kan er een compatibiliteitsprobleem ontstaan.

Stap 2

Bovendien moet u van tevoren beslissen hoeveel computers Wi-Fi zullen gebruiken en hoe ver deze computers zich van de router bevinden. Het is bijvoorbeeld onwaarschijnlijk dat een standaardapparaat communicatie biedt die over een lange afstand beschikbaar zal zijn (wanneer geïnstalleerd in een kantoor, kan het worden gebruikt door 1, maximaal twee verdiepingen met werknemers).

Stap 3

Het budget voor uw aankoop mag niet over het hoofd worden gezien. Overweeg voordat u naar de winkel gaat hoeveel u bereid bent te besteden aan een router. Zo kunt u de keuzemogelijkheden direct verkleinen en tijd besparen.

Stap 4

Houd er rekening mee dat draadloze toegang volledig onpraktisch is zonder enige vorm van codering. Door het te installeren, beveilig je je verbinding en zie je tegelijkertijd geen veranderingen in de snelheid van de wifi-router (de afname zal minimaal zijn). Het meest succesvolle type codering is WPA-PSK: het wordt door veel apparaten ondersteund en biedt het maximale beschermingsniveau voor uw internetverbinding.

Stap 5

Wil je een niet-nieuwe generatie adapter aanschaffen, vergeet dan niet dat je dan niet de maximale verbindingssnelheid kunt gebruiken. Om de prestaties te verbeteren, moet u ook een externe 802.11n-adapter kopen. Het is verkrijgbaar met ExpressCard-, USB- en PCMCIA-connectoren.

Aanbevolen: