Hoe De Routerinterface Te Openen Router

Inhoudsopgave:

Hoe De Routerinterface Te Openen Router
Hoe De Routerinterface Te Openen Router

Video: Hoe De Routerinterface Te Openen Router

Video: Hoe De Routerinterface Te Openen Router
Video: How to access your routers menus find out the ip adress and user name and passwords 2024, April
Anonim

Om moderne lokale netwerken te creëren, worden steeds vaker routers of routers gebruikt. Met deze apparaten kunt u het netwerk snel en correct configureren om de vereiste taken uit te voeren.

Hoe de routerinterface te openen router
Hoe de routerinterface te openen router

Het is nodig

netwerk kabels

instructies:

Stap 1

Laten we eerst leren hoe u de juiste router kiest. Een vrij breed scala van deze goederen wordt op de markt gepresenteerd. We zijn geïnteresseerd in een wifi-router met LAN-poorten voor het aansluiten van computers.

Stap 2

Let op de werkingsmodi met een draadloos netwerk. Dit verwijst naar de protocollen van radiosignaaloverdracht en gegevenscodering. Vergeet de voortplantingsafstand van het signaal niet.

Stap 3

Koop een router die aan uw specificaties voldoet. Sluit de apparatuur aan op wisselstroom. Verbind de wifi-router met computers. Hiervoor heb je meerdere netwerkkabels nodig. Gebruik voor deze verbinding de LAN (Ethernet)-aansluitingen van het apparaat.

Stap 4

Sluit de internetkabel aan op de internetpoort (WAN). Open een browser op elke computer die op de router is aangesloten. Voer het IP-adres van het apparaat in de adresbalk in. Het moet in de gebruikershandleiding worden vermeld.

Stap 5

De interface voor routerinstellingen wordt voor u geopend. Ga eerst naar “Internet instellen”. Dit is nodig om de router en computers verbinding te laten maken met internet. Wijzig uw netwerkverbindingsinstellingen naar de instellingen die door uw internetprovider worden aanbevolen.

Stap 6

Ga naar het menu Draadloze instellingen. Dit menu moet worden geconfigureerd volgens de specificaties van uw laptops die u op de router gaat aansluiten. Voer een willekeurige naam (SSID) en wachtwoord (Password) in, selecteer de soorten radiosignaal en gegevenscodering.

Stap 7

Bewaar alle gewijzigde instellingen. Schakel de router een paar seconden uit. Zet de apparatuur aan en verbind de laptops met de draadloze hotspot die je hebt aangemaakt. Als je alles goed hebt gedaan, wordt internettoegang synchroon uitgevoerd vanaf alle computers en laptops.

Aanbevolen: