Hoe Een Router Te Openen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Router Te Openen?
Hoe Een Router Te Openen?

Video: Hoe Een Router Te Openen?

Video: Hoe Een Router Te Openen?
Video: How To Open The Router Admin Page | Access Router Setup 2024, April
Anonim

Een toenemend aantal gebruikers creëert hun eigen thuisnetwerken, ook draadloze. Om dit proces uit te voeren, is het aanbevolen om een router (router) te gebruiken.

Hoe een router te openen?
Hoe een router te openen?

Noodzakelijk

netwerkkabels, instructies voor de router

instructies:

Stap 1

Om een gecombineerd of draadloos LAN te creëren, moet u een Wi-Fi-router (router) aanschaffen. Deze apparatuur moet voldoen aan de vereisten voor draadloze netwerkadapters in notebooks en eventueel computers.

Stap 2

Installeer de router en sluit deze aan op het lichtnet. Sluit alle desktopcomputers aan op de Ethernet (LAN)-poorten van de router met behulp van RJ 45-netwerkkabels.

Stap 3

Sluit een internetkabel aan op de apparatuur via de WAN (internet)poort. Schakel een van de computers (laptops) in die op de wifi-router zijn aangesloten en start een willekeurige browser. Voer de waarde van het IP-adres van het apparaat in de adresbalk in en registreer vooraf https:// (bijvoorbeel

Stap 4

Het hoofdmenu met apparaatinstellingen verschijnt op het display. Maak eerst een verbinding met de server van de provider. Ga hiervoor naar het menu Internetinstellingen. Voer de vereiste parameters in (login, wachtwoord, protocol voor gegevensoverdracht, autorisatietypes, enz.).

Stap 5

Ga verder met het maken van een draadloos toegangspunt. Open hiervoor het menu Wireless Setup. Stel een naam in voor uw toekomstige draadloze netwerk en een wachtwoord om toegang te krijgen. Selecteer de soorten codering en radio uit de opties die door het systeem worden aangeboden.

Stap 6

Sla de instellingen op. Start de apparatuur opnieuw op door op de speciale knop in het menu te drukken. Om sommige routers opnieuw op te starten, moet u het apparaat loskoppelen van het lichtnet.

Stap 7

Schakel uw wifi-router in. Zorg ervoor dat de verbinding met de server tot stand is gebracht. Controleer de beschikbaarheid van internettoegang vanaf vaste computers.

Stap 8

Open de lijst met beschikbare draadloze netwerken op laptops en maak verbinding met het netwerk waarvan de naam (SSID) overeenkomt met de naam van het toegangspunt dat u hebt gemaakt. De meeste routers ondersteunen de DHCP-functie, dus extra configuratie van pc's en laptops is niet nodig.

Aanbevolen: