Hoe De Batterij Van De Telefoon Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Van De Telefoon Te Herstellen
Hoe De Batterij Van De Telefoon Te Herstellen

Video: Hoe De Batterij Van De Telefoon Te Herstellen

Video: Hoe De Batterij Van De Telefoon Te Herstellen
Video: HOE HOUD IK MIJN TELEFOONBATTERIJ LANGER IN LEVEN? - TUTO RIAL #1 2024, Mei
Anonim

Veel mensen kennen de situatie dat gedurende anderhalf jaar gebruik van een mobiele telefoon de batterijlading voldoende is voor een steeds kortere periode. Dit komt omdat de materialen die in de batterijen worden gebruikt, zijn ontworpen om een bepaalde tijd mee te gaan.

Hoe de batterij van de telefoon te herstellen
Hoe de batterij van de telefoon te herstellen

Het is nodig

Telefoonbatterij, voeding met instelbare stroomsterkte, spanning en indicatoren, weerstand

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om de batterij van uw telefoon te herstellen. De meest toegankelijke daarvan is de "behandeling" van de batterij door de spanning te verhogen. Sluit hiervoor een voltmeter en de belasting parallel aan de batterij aan en ontlaad deze tot 1 V. Houd tegelijkertijd de spanning nauwlettend in de gaten, er mag geen daling zijn onder 0,9 V. Controleer regelmatig de temperatuur - deze mag niet boven de 50 graden komen, als dit gebeurt, schakel dan de belasting uit totdat de batterij is afgekoeld tot kamertemperatuur. Wacht verder, na het ontladen tot de gewenste waarde, op de normalisatie van de processen in het element. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

Stap 2

Sluit de ampèremeter in serie aan op de batterij van de telefoon en de voltmeter en de stroombron parallel, het ene contact met de batterijpool, het andere met het vrije contact van de geïnstalleerde ampèremeter. Bevestig daarna de thermische sensor of het thermische relais stevig op de batterij. Voor nauwkeurigere metingen kunt u thermisch vet gebruiken. Zet de spanningsregelaar van de aangesloten voeding op de minimale spanning en begin de spanning geleidelijk te verhogen zodat de stroom op het apparaat de waarde bereikt van een tiende van de volledige capaciteit van de batterij. Voor een batterij van 1200 mA zou de maximale waarde bijvoorbeeld 120 mA zijn.

Stap 3

Naarmate de stroom afneemt, verhoogt u geleidelijk de spanning. Eerst om de 5 minuten, na een uur - elk uur. Nadat u de spanning van 1,5 V hebt bereikt, stopt u met het verhogen en laat u de batterij opladen. Nadat de stroom bijna nul is (na ongeveer 4-6 uur), koppelt u het opladen los en wacht u 20-25 minuten totdat alle processen in de batterij zijn genormaliseerd. Laad de batterij vervolgens volledig op. Om goede resultaten te bereiken, is het noodzakelijk om deze bewerking 2-3 keer uit te voeren.

Aanbevolen: