Hoe De Batterij Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Te Herstellen
Hoe De Batterij Te Herstellen
Anonim

Heel vaak, na een kort gebruik van een laptop met een permanent aangesloten batterij, houdt de lading op met "vasthouden". Als gevolg hiervan wordt de bedrijfstijd van de laptop zonder opladen aanzienlijk verminderd. Maar deze overlast kan eenvoudig thuis worden verholpen en zelf worden hersteld. Reductie zal worden besproken aan de hand van het voorbeeld van een nikkel-metaalhydridecel.

Hoe de batterij te herstellen
Hoe de batterij te herstellen

instructies:

Stap 1

Bepaal het aantal cellen in de batterij. Om dit te doen, demonteert u het met een mes en snijdt u het op een zichtbare naad. Vermenigvuldig het resulterende getal met 1, 2 - en ontdek de spanning in volt. Soldeer vervolgens een lamp van 21 W op de pinnen van de in serie geschakelde elementen.

Stap 2

Meet met een multimeter de spanning van de gloeilamp en stel deze in op 20 V. Als de waarden overeenkomen, is de defecte batterijcontroller verantwoordelijk voor het onbruikbaar maken van uw laptop en moet u deze vervangen. Als de spanning lager is dan 20 V, zijn een of meer defecte batterijcellen de schuldige.

Stap 3

Ontdek welke artikelen defect zijn. Om dit te doen, stelt u de tester in op 2000 mV en controleert u elk element. Markeer die elementen waarvan de indicator lager is dan 1, 1 V. Breng alle elementen naar een enkele spanningsindicator, bijvoorbeeld naar nul. Om dit te doen, soldeert u een gloeilamp aan elk element en laat u deze 8-10 uur staan.

Stap 4

Laad de batterij op. Dit kan niet met normaal opladen, dus eerst de spanning een beetje verhogen met een gloeilamp en een laptopvoeding, en dan een bekende oplader gebruiken. Herhaal de procedure meerdere keren.

Stap 5

Als een dergelijke "reanimatie" geen positief resultaat geeft, vervang dan alle batterijen. Cellen met een capaciteit van 2100 mAh zijn hier perfect voor. Vergeet niet dat het beter is om ze in een ketting te verbinden, niet met een soldeerbout, maar door de bevestigingsmiddelen met elkaar te verbinden.

Stap 6

Als dit niet werkt, neem dan contact op met een gecertificeerd servicecentrum voor hulp. U kunt ook een nieuwe batterij voor uw laptop aanschaffen. Maar toch zal het interessanter en zelfs nuttiger zijn om al het mogelijke uit de oude batterij te persen voordat je hem weggooit. Dus het is te vroeg om je hoofd te pakken, als de batterij snel leeg raakt - alles is te repareren.

Aanbevolen: