Een Oude Batterij Herstellen Restore

Inhoudsopgave:

Een Oude Batterij Herstellen Restore
Een Oude Batterij Herstellen Restore

Video: Een Oude Batterij Herstellen Restore

Video: Een Oude Batterij Herstellen Restore
Video: Dead Old Battery Restoration 2024, Mei
Anonim

Uit de ervaringen van sommige automobilisten die oude batterijen met hun eigen handen hebben hersteld, kan worden geconcludeerd dat "aki" die lange tijd niet hebben gewerkt, nog een aantal seizoenen kunnen worden gebruikt. Deze restauratie zal u aanzienlijk geld besparen bij het kopen van een nieuwe batterij.

Een oude batterij herstellen
Een oude batterij herstellen

Het is nodig

  • - gedistilleerd water;
  • - verse elektrolyt;
  • - hydrometer;
  • - voeding van een bandrecorder;
  • - een desulfaterend elektrolytadditief;
  • - een klysma en een pipet.

instructies:

Stap 1

Voordat u begint met het herstellen van de levensduur van een niet-werkende batterij, moet u de mogelijke storingen vaststellen. Als het elektrolyt in de batterij zwart wordt, zijn de koolstofplaten vernietigd. In het geval dat de batterijcapaciteit tot bijna 0 daalt, zijn de platen mogelijk gesulfateerd. Een van de moeilijkste gevallen, maar niet geheel hopeloos, is het sluiten van de platen. Als de zijkanten van je batterij opgezwollen zijn en de elektrolyt onmiddellijk kookt, dan kun je er niets aan doen, aangezien de batterij bevroren is.

Stap 2

In geval van sluiting van de platen, spoel de batterij met gedestilleerd water. Begin nooit met opladen! Spoel door totdat de kolenkruimels samen met het water uit de accu zijn gespoeld. Vul vervolgens de batterij met elektrolyt met nominale dichtheid en voeg het additief toe. Laat het additief binnen 48 uur oplossen en de elektrolyt alle secties van lucht bevrijden. Sluit daarna de accu aan op de lader, maar laad hem niet op, maar voer een soort “laad-ontlaad”-oefening uit totdat de normale capaciteit weer is hersteld.

Stap 3

Zodra u de juiste capaciteit heeft bereikt, laadt u de batterij op en houdt u de spanning op de klemmen in de gaten. De laadstroom mag niet meer dan 0,1 A bedragen. Laad op tot de spanning op de klemmen 2, 3-2, 4 V voor elke sectie bereikt. Verlaag vervolgens de stroom met de helft en ga verder met opladen. Als u ziet dat de dichtheid van de elektrolyt en de spanning op de klemmen gedurende 2 uur niet veranderen, voegt u elektrolyt toe om de dichtheid op de nominale waarde te brengen. Ontlaad de accu immers zo dat de spanning op de klemmen 1,7 V per cel is.

Aanbevolen: