Hoe U De Batterij Van Uw Telefoon Kunt Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Batterij Van Uw Telefoon Kunt Herstellen
Hoe U De Batterij Van Uw Telefoon Kunt Herstellen

Video: Hoe U De Batterij Van Uw Telefoon Kunt Herstellen

Video: Hoe U De Batterij Van Uw Telefoon Kunt Herstellen
Video: Zo haal je het maximale uit de batterij van je telefoon!🔋 2024, April
Anonim

De batterij van de mobiele telefoon raakt geleidelijk uitgeput, wat de prestaties negatief beïnvloedt. Het wordt steeds moeilijker om de batterij tot het einde op te laden en het opladen duurt maar heel kort. Je kunt natuurlijk een nieuwe batterij kopen, maar je kunt ook proberen de oude nieuw leven in te blazen.

Hoe u de batterij van uw telefoon kunt herstellen
Hoe u de batterij van uw telefoon kunt herstellen

Noodzakelijk

  • - voltmeter;
  • - ampèremeter;
  • - thermische sensor;
  • - thermisch vet.

instructies:

Stap 1

Verhoog de spanning om de batterij van de telefoon te reanimeren. Sluit een voltmeter aan en laad de batterij met behulp van het parallelle bedradingsschema. Breng de belasting voorzichtig omhoog en zorg ervoor dat deze niet hoger is dan 1V.

Stap 2

Controleer de spanning en temperatuur van de batterij. De spanning mag niet onder 0,9 V komen en de temperatuur mag niet boven 50 ° C komen. Wanneer dit punt is bereikt, schakelt u de spanning uit en laat u de batterij afkoelen tot kamertemperatuur. Een dergelijke ontlading zou moeten helpen om de processen in de batterij te normaliseren. Dit duurt niet langer dan 10-15 minuten.

Stap 3

Gebruik een ampèremeter om de stroom in de batterij te controleren. Sluit hem in serie aan door een voltmeter, voeding en batterij parallel aan te sluiten. Installeer een temperatuursensor op de batterij om de temperatuur op de cel te controleren. Breng koelpasta aan om een nauwkeurige meting te krijgen.

Stap 4

Stel de minimumwaarde in op de spanningsregelaar. Begin hem soepel op te tillen en denk eraan de ampèremeter te volgen. De stroomsterkte mag niet groter zijn dan 1/10 van de batterijcapaciteit. Dus voor een batterij met een capaciteit van 1200 mA moet de stroom gelijk zijn aan 120 mA.

Stap 5

Verhoog de spanning naarmate de stroomsterkte daalt. Om de batterij van de telefoon te herstellen, volstaat het om de spanning elke 5 minuten te verhogen. Bouw elk uur geleidelijk de spanning op. Zodra het 1.5V bereikt, stopt u daar en laadt u de batterij op. Het is beter om dit te doen nadat u hebt gewacht tot de batterij volledig leeg is. Het is wenselijk om deze bewerkingen minstens 2-3 keer uit te voeren.

Stap 6

Controleer de batterij van uw refurbished mobiele telefoon. Als u als gevolg van bovenstaande stappen niet het gewenste resultaat krijgt, kunt u beter een nieuwe batterij aanschaffen.

Aanbevolen: