Hoe U Uw Telefoonnummer Kunt Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Telefoonnummer Kunt Vinden
Hoe U Uw Telefoonnummer Kunt Vinden

Video: Hoe U Uw Telefoonnummer Kunt Vinden

Video: Hoe U Uw Telefoonnummer Kunt Vinden
Video: How to Find Your Phone Number on Android 2024, Mei
Anonim

Elke legale mobiele telefoon die niet op ambachtelijke wijze is geproduceerd, heeft een identificatie (serie)nummer. Dit nummer, dat ook de internationale naam IMEI (International Mobile Equipment Identifier) heeft, wordt tijdens de productie aan het telefoontoestel toegekend en bestaat uit 15 cijfers. Elk cijfer in deze code heeft zijn eigen betekenis. Ze geven het land van de fabrikant, het telefoonmodel, het land van de eindmontage van het apparaat aan. Het serienummer van je telefoon vinden is helemaal niet moeilijk.

Hoe u uw telefoonnummer kunt vinden
Hoe u uw telefoonnummer kunt vinden

Het is nodig

  • Documenten aan de telefoon.
  • Mobiele telefoon.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de IMEI te achterhalen, is door ernaar te zoeken in het productpaspoort of andere technische documenten die door de fabrikant aan de telefoon zijn bevestigd. Het serienummer moet ook worden vermeld op de kassabon, die door de verkoper moet worden verstrekt bij het kopen van een telefoon. Het is niet ongebruikelijk dat het identificatienummer op de productdoos, onder de streepjescode, te vinden is. Dit is echter niet nodig, veel fabrikanten van mobiele telefoons kiezen ervoor om dit soort informatie niet op de verpakking te vermelden.

Stap 2

Zijn er op dit moment geen documenten en bonnetjes bij de hand, of zijn ze in de loop der jaren gewoon verloren gegaan, dan zit het identificatienummer in de telefoon zelf. Meestal staat het onder de batterij op het etiket van de telefoon. Houd er rekening mee dat op het etiket het nummer altijd alleen wordt aangegeven met de afkorting IMEI. Tegenover deze afkorting moet een 15-cijferig nummer worden geschreven, dit is het identificatienummer van deze mobiele telefoon.

Stap 3

Als deze informatie is gecodeerd met een streepjescode of als de sticker volledig ontbreekt, of om de een of andere reden het opschrift erop niet kan lezen, dan is er een derde manier om het serienummer van uw mobiele apparaat te achterhalen. Om dit te doen, nogmaals, heb je de telefoon zelf nodig, maar alleen noodzakelijk in werkende staat en met een werkend scherm. Om de derde methode te gebruiken, moet u de volgende combinatie van tekens typen op het toetsenbord van uw mobiele telefoon: * # 06 #. Zodra het laatste hekje is gedraaid, verschijnt het identificatienummer van dit telefoontoestel direct op het telefoonscherm, u hoeft dus niet op de inbeltoets te drukken. Meestal verschijnt informatie onmiddellijk, maar in zeldzame gevallen moet u wachten (meestal niet langer dan 5 seconden). Met deze combinatie kunt u het identificatienummer van elk telefoonmodel achterhalen.

Aanbevolen: