Waarom Google En Apple Kodak-patenten Claimen

Waarom Google En Apple Kodak-patenten Claimen
Waarom Google En Apple Kodak-patenten Claimen

Video: Waarom Google En Apple Kodak-patenten Claimen

Video: Waarom Google En Apple Kodak-patenten Claimen
Video: Обзор. Chrome-лучший браузер для iOS 2024, Mei
Anonim

Het Amerikaanse bedrijf Eastman Kodak Company is een van 's werelds oudste en bekendste fabrikanten van fotoapparatuur en fotografische producten. Nu maakt het bedrijf moeilijke tijden door - het wordt geconfronteerd met een faillissementsprocedure.

Waarom Google en Apple Kodak-patenten claimen
Waarom Google en Apple Kodak-patenten claimen

De schuld van Kodak aan de schuldeisers bedraagt $ 6,6 miljard. Het management van het bedrijf hoopt deze te kunnen dekken door middel van de opbrengst van de verkoop van enkele patenten. Ongeveer 1.100 patenten staan te koop - 1/10 van de patentportfolio. Het bedrijf schatte dit intellectueel eigendom op 2,6 miljard dollar.

Twee investeringsgroepen claimen de patenten van Kodak. Een daarvan is de elektronicafabrikant Apple en de andere is het internetbedrijf Google. Als startprijs kreeg de failliet 250 miljoen dollar aangeboden, wat Kodak waarschijnlijk niet zal passen.

In januari 2012 spande Eastman Kodak een rechtszaak aan tegen Apple, waarin hij het bedrijf beschuldigde van inbreuk op patenten voor het overbrengen van digitale afbeeldingen zonder verbinding te maken met een computer. Een woordvoerder van Kodak zei dat sommige tabletcomputers en smartphones van Apple, evenals iPhones en iPhones inbreuk maken op 4 Kodak-patenten. De advocaten van het concern ondersteunden de claim voor de rechtbank met een beroep bij de American International Trade Commission.

Een woordvoerder van Kodak zei dat de zorg de productie en distributie van producten niet zal belemmeren, maar een eerlijke compensatie verwacht voor het illegale gebruik van zijn technologieën. Veel analisten beschouwden het beroep en de klacht als een PR-actie om de aandacht te vestigen op de technologieën van Kodak in de aanloop naar het aanstaande faillissement en de verkoop van patenten.

Op zijn beurt spande Apple in de zomer van 2012 een rechtszaak aan tegen het concern en beschuldigde het van misbruik van zijn patenten. Op 24 juli wees de rechtbank deze vordering af. De rechter zei dat de overdracht van rechten op Apple's patenten de rechten van Kodak-aandeelhouders zou schenden, die het recht hebben om schade te verhalen op de afgeschreven aandelen. Dezelfde beslissing werd genomen door de International Trade Commission, waar Apple ook klaagde.

Aanbevolen: