Hoe Het Camerascherm Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Camerascherm Te Vervangen?
Hoe Het Camerascherm Te Vervangen?

Video: Hoe Het Camerascherm Te Vervangen?

Video: Hoe Het Camerascherm Te Vervangen?
Video: Know To Change Camera Glasses As Soon As You Watch This Video | Replace Camera Glass # SAMSUNG_A71 2024, April
Anonim

Er kunnen veel redenen zijn om het display van een camera te vervangen. Hoewel deze procedure een sieradenaanpak vereist, is het heel goed mogelijk om het scherm met uw eigen handen te veranderen.

LCD Olympus-camera
LCD Olympus-camera

Camera's zijn van nature kwetsbare apparaten. Een van de onderdelen die het meest gevoelig zijn voor beschadiging door ruwe behandeling is het LCD-scherm van de camera. Om het te breken, is zelfs een lichte klap voldoende.

Een kapot LCD-scherm geeft het beeld niet correct weer: er kunnen zwarte vlekken, strepen, patronen van de meest ongelooflijke vorm op verschijnen. Als het scherm net met barsten bedekt is, is het beschermglas gebroken, terwijl het scherm zelf intact blijft. Je kunt het scherm in de camera zelf veranderen, als je maar voorzichtig en nauwkeurig bent in je bewegingen.

Voorbereiding voor vervanging

Om het display in de camera te vervangen, moet u de benodigde componenten kopen of een donor zoeken. De werkplek moet voorbereid zijn: verwijder al het overbodige en zorg voor hoogwaardige verlichting. Tijdens het werken hebt u een set schroevendraaiers in de juiste vormen en maten nodig, een dun pincet met gebogen uiteinden en een kleine magneet om kleine metalen onderdelen erop te verzamelen.

De camera demonteren

Om te beginnen moet je alle bestaande randapparatuur loskoppelen van de camera: een flitser, een extra scherm, een riem en je moet ook de stroombron verwijderen. Demontage moet beginnen met het openen van de behuizing. Om dit te doen, moeten aan de uiteinden van het apparaat maximaal een dozijn schroeven worden losgedraaid, die van verschillende typen kunnen zijn.

De camerabody splitst zich in tweeën. In de regel zijn de lens en elektronica aan de voorkant bevestigd en het display aan de achterkant. Na demontage wordt de achterklep alleen vastgehouden door beeldschermkabels, die voorzichtig moeten worden losgekoppeld. In sommige modellen zijn de stroom- en signaallus gecombineerd in één.

Het scherm in verschillende camera's kan op verschillende manieren worden vastgezet. De moeilijkste is om het scherm in een speciaal metalen frame te bevestigen, dat met verschillende schroeven aan de achterkant van de behuizing wordt vastgeschroefd. Ze moeten worden losgeschroefd en vervolgens moet het scherm van het frame worden verwijderd, dat is bevestigd met kleine metalen antennes. Tijdens het verwijderen van het oude scherm kun je er niet mee op ceremonie staan, maar je kunt het montageframe niet buigen of beschadigen. Aan het display kan een beschermend glas worden bevestigd, dat ook door kleine vergrendelingen op zijn plaats wordt gehouden.

Een nieuw beeldscherm installeren

Eerst moet u een beschermend glas op het scherm bevestigen en vervolgens alles samen in het frame installeren, indien aanwezig. Voordat u het beschermglas installeert, moet u de film van het nieuwe display verwijderen om het te beschermen tegen stof en vuil. Raak de voorkant van het scherm pas aan als de bescherming is aangebracht, anders kunnen er vuile afdrukken verschijnen. Het frame moet met schroeven aan de achterklep worden bevestigd, vervolgens moeten de kabels worden aangesloten en de camerabody worden gemonteerd.

Aanbevolen: